Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Δήμος Μαραθώνα: ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Είναι η οργάνωση, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, που στοχεύει στην διατήρηση της Παγκόσμιας Ειρήνης και στην εξάλειψη των πυρηνικών όπλων. Δημιουργήθηκε το 1982, όταν στην συνδιάσκεψη του ΟΗΕ, στη Ν. Υόρκη, ο Δήμαρχος της πόλης Χιροσίμα, ανακοίνωσε το πρόγραμμα προώθησης αλληλεγγύης των πόλεων για την επίτευξη του ολικού πυρηνικού αφοπλισμού.
Μέχρι σήμερα, περιλαμβάνει 3.562 μέλη - δημάρχους, από 134 χώρες , μεταξύ
των οποίων είναι και ο Δήμαρχος της Αθήνας.
Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, ο δρ.Yasuo Harada, εκπρόσωπος του Δημάρχου της Χιροσίμα κ.Tadatoshi Akiba, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Σπύρο Ζαγάρη. Μετέφερε επίσημη πρόσκληση φιλίας , συνεργασίας και αλληλεγγύης.
« Είναι πολύ σημαντική η προοπτική σύνδεσης των δύο πόλεων» , δήλωσε ο δρ.Harada.
«Ο Μαραθώνας , έβαλε το θεμέλιο για την διατήρηση της ειρήνης και η Χιροσίμα γνώρισε πολύ καλά , τι σημαίνει η έλλειψή της». Στην αποστολή συμμετείχε ο φίλος του Μαραθώνα Ιάπωνας γλύπτης Masaaki Noda . Η πρόθεση της προώθησης φιλικών δεσμών των δύο πόλεων, σφραγίστηκε με την εγγραφή του Δημάρχου Μαραθώνα, στο δίκτυο « Δήμαρχοι για την Ειρήνη».
Ο δρ. Harada, υποσχέθηκε ότι σύντομα , λόγω της επετείου των 2.500 χρόνων, η πόλη της Χιροσίμα, προτίθεται να δωρίσει ένα γλυπτό του Masaaki Noda στην πόλη του Μαραθώνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york