Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Η Νέα Μάκρη στη Νέα Εποχή

Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολιτικοί παράγοντες της περιοχής έχουν επιδοθεί σε αγώνα αναζήτησης νέων και άφθαρτων υποψηφίων δημάρχων που θα οδηγήσουν τη Νέα Μάκρη στον… «Καλλικράτη». 

Συγκέντρωση «πολλά υποσχόμενη» (σύμφωνα με τους συμμετέχοντες και όχι μόνο) έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο στην περιοχή Μάτι Νέας Μάκρης. Πρώην κι εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι (πλειοψηφίας και μειοψηφίας) συναντήθηκαν με το Νίκο Καραχάλιο, γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος έχει διατελέσει μεταξύ άλλων, Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σκοπός της συγκέντρωσης ήταν μία ουσιαστική, πολιτική συζήτηση και αντικείμενο αυτής, η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί στην πόλη της Νέας Μάκρης, τόσο σε κοινωνικό όσο και πολιτικό επίπεδο, καθώς και οι εξελίξεις με την προωθούμενη διοικητική μεταρρύθμιση, ονομαζόμενη ως «Καλλικράτης», ενόψει πάντα, της εκλογικής αναμέτρησης της 14ης Νοεμβρίου, για τη στελέχωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Εκτός όμως, των ανωτέρω, την εν λόγω συνάντηση χαρακτηρίζει κάτι ακόμα πολύ σημαντικό: το γεγονός ότι, ήταν το αποτέλεσμα και αποκορύφωμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων, διμερών επαφών και συνομιλιών. Συνέπεια αλληλουχιών, διεργασιών και ρυθμίσεων.


Με προσήλωση στο Αύριο

Απ’ όσο γνωρίζουμε, το λόγο πήραν με τη σειρά τους, όλοι όσοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση, μιλώντας με ιδιαίτερα προσεχτικό τρόπο, σοβαρότητα, ευθύτητα και με βαθύ αίσθημα ευθύνης. Μίλησαν για τα συσωρευμένα προβλήματα του τόπου, αλλά και τις προοπτικές που θα μπορούσε να έχει η Νέα Μάκρη, σε συνάρτηση προφανώς, με το νέο αυτοδιοικητικό πλαίσιο που σχεδιάζει η Κυβέρνηση. Αναλύθηκαν οι ευθύνες διαχρονικά, των διοικούντων δημοτικών αρχών και κυρίως, της τελευταίας θητείας, που κατά κοινή ομολογία «έχει να επιδείξει απαράδεκτη στασιμότητα, κρατώντας την πόλη πολλά χρόνια πίσω».
Τέλος, ο κάθε δημοτικός σύμβουλος από την πλευρά του, δήλωσε «προσηλωμένος στο Αύριο» μεθερμηνευόμενο εστί, ότι «αφήνει κατά μέρος, είτε την κομματική του ταυτότητα, είτε την τοπική πολιτική του προέλευση και αφετηρία, είτε ακόμα, τα τυχόντα προσωπικά αισθήματα, συμπάθειας ή αντιπάθειας, έναντι συναδέλφων του. Κοινός στόχος και ταυτόσημη επιθυμία, συμφωνήθηκαν ότι είναι: «Μια Νέα Μάκρη που κοιτάζει μπροστά, διεκδικεί και επωμίζεται συνειδητοποιημένα και με αξιώσεις το νέο ηγετικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή, τον οποίο της… ετοιμάζει όπως όλα δείχνουν, το υπουργείο Εσωτερικών».
Μόνο να συμφωνήσει απολύτως, έμενε στο Νίκο Καραχάλιο ο οποίος παρακολουθούσε πολύ συγκεντρωμένος και φανερά προβληματισμένος τις τοποθετήσεις και τις απόψεις των στελεχών που τον πλαισίωναν, για το «αύριο της πόλης». Μιας πόλης, για την οποία ο κ. Καραχάλιος ουδέποτε έχει κρύψει το ενδιαφέρον του, πολύ περισσότερο δε, με τα δεδομένα που φαίνεται ότι προκύπτουν και σύμφωνα με τα οποία η Νέα Μάκρη εξελίσσεται σε πόλη - έδρα της περιοχής.
Αισιοδοξία και ανανεωμένες προσδοκίες, μετέφεραν προς τα έξω, τα μέλη της ομάδας που συμμετείχαν στη συγκέντρωση του Σαββάτου. Κι αυτό που μπορέσαμε να αποσπάσουμε ήταν ότι, η συνάντηση θα επαναληφθεί σε δεκαπέντε μέρες, οπότε και θα παρθούν οι όποιες τελεσίδικες αποφάσεις.
Εάν σε όλα τα παραπάνω, προσθέσουμε και την πληροφορία (που δίδεται με κάθε βεβαιότητα) ότι, αρωγός και συμπαραστάτης του «νέου δημιουργήματος» είναι παράγοντας της Νέας Μάκρης με καταλυτική παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα, τότε δε θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε ότι, η 30η Ιανουαρίου 2010 θα μείνει στην ιστορία της πόλης, ως το τέλος (και την απαρχή μαζί) μιας εποχής!

«Η Δημοκρατία δεν έχει Αδιέξοδα»
Αυτό που εμείς θεωρούμε ωστόσο, ότι έχει τη μεγαλύτερη σημασία και το σπουδαιότερο νόημα από τα όσα παραπάνω δημοσιεύουμε, είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα που στέλνουν νέοι και άφθαρτοι υποψήφιοι δήμαρχοι, με οράματα, φρέσκιες ιδέες και όρεξη για δουλειά, οι οποίοι απευθυνόμενοι στους δημότες, ζητούν ν’ αναλάβουν τα ηνία μίας πόλης όπως η Νέα Μάκρη και να την οδηγήσουν στην καινούρια εποχή, αντιλαμβανόμενοι στο έπακρο, τις ευθύνες που συνεπάγεται ένα τέτοιο τόλμημα. Η Νέα Μάκρη όπως ήδη γράψαμε, θ’ αποτελέσει στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με όσα διαφαίνονται ως τώρα, τον κεντρικό δήμο της περιοχής. Θα είναι κατά συνέπεια, ο δήμος εκείνος που θα «τραβήξει» τους ΟΤΑ«δορυφόρους» της! Και δεν μιλάμε για… χωριουδάκια που θα «κολλήσουν» με τη Νέα Μάκρη, αλλά για πόλεις δομημένες, οργανωμένες, με τη δική τους ιστορία και πορεία στο χρόνο, τις δικές τους προοπτικές ανάπτυξης. Ο ηγέτης λοιπόν, του νέου αυτού «υπερ-δήμου» δεν μπορεί παρά να είναι κατ’ αρχάς, ορεξάτος και άφθαρτος. Να μην έχει «ποτιστεί» από παλαιομικρο-πολιτικές αντιλήψεις, να μην κουβαλάει «βαρίδια» πάσης φύσεως, να μην τον «στιγματίζουν» λάθη ή παραλείψεις στην άσκηση εξουσίας. Να έχει γνώση των θεμάτων της περιοχής (σ.σ. αν δεν έχει να δουλέψει σκληρά, τους επόμενους μήνες, ώστε να κατατοπιστεί) και να φροντίσει ώστε να επιλέξει συνεργάτες που ν’ αντιπροσωπεύουν όλο το κοινωνικό φάσμα των πόλεων, δημιουργώντας μία ομάδα που να συνδυάζει τη φρεσκάδα με την εμπειρία.
Ο «ΔΗΜΟΤΗΣ» προς αποφυγή παρερμηνειών, δεν πιστεύει σε «υποψήφιους-σωτήρες» ούτε ισχύει για μας, το «μετά απ’ τον τάδε ή τον δείνα… το χάος»! (στη Δημοκρατία άλλωστε, πάντα βρίσκονται λύσεις)!
Εμείς απλά, χαιρετίζουμε τις νέες εκείνες προσπάθειες, που θα εμπνεύσουν αισιοδοξία και όραμα στους πολίτες. Και μάλιστα, σ’ εποχές σαν αυτές που ζούμε, κατά τις οποίες παντοειδείς «κρίσεις» μας… χτυπούν ανελέητα και το μέλλον φαντάζει ζοφερό!

Ρεπορτάζ:ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΜΑΡΚΟΥ
Πηγή: Εφημερίδα Δημότης 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york