Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

12o Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ-Λαύριο 12 έως 15 Σεπτεμβρίου

Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 12ου Φεστιβάλ Μεσογειακού Νοκιμαντέρ που πραγματοποιείται στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου.


Το Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ είναι ένα καλλιτεχνικό γεγονός που καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο σημαντικά και ενδιαφέροντα του είδους και στο πρόγραμμα του, 12 - 13- 14 & 15 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνονται προβολές και συζητήσεις με Έλληνες και ξένους δημιουργούς του κινηματογράφου, μουσικά και εικαστικά γεγονότα.

Φορείς της διοργάνωσης η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, η Ένωση Σκηνοθετών Παραγωγών Ελληνικού Κινηματογράφου, και η Εταιρεία Αξιοποίησης & Διαχείρισης Περιουσίας του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, σε συνεργασία με το Δήμο Λαυρεωτικής και την Εταιρία Μελετών Λαυρεωτικής.

Οι χώρες που εκπροσωπούνται φέτος είναι η Ελλάδα και η Γαλλία, η Ισπανία, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Κροατία, η Παλαιστίνη, και η Τουρκία, ενώ θα προβληθούν συνολικά 20 ταινίες.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη δύο σκηνοθετών που χάθηκαν πρόσφατα. Στον Κώστα Σφήκα, και στον Νίκο Αντωνάκο. Στο πρόγραμμα υπάρχουν ταινίες με τους σταθερούς θεματικούς άξονες, δηλαδή της εργασίας, των προσωπογραφιών και του πολιτικού ντοκιμαντέρ. Υπάρχει επίσης ένα ειδικό αφιέρωμα στον σπουδαίο κινηματογραφιστή (σκηνοθέτη, διευθυντή φωτογραφίας, παραγωγό) Νίκο Καβουκίδη.

Στην ενότητα «Οι κριτικοί κινηματογράφου προτείνουν» που οργανώνεται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου, φέτος περιλαμβάνεται η προβολή της ταινίας Of Time and the City του Terence Davies, μια πρόταση του Νίνου Μικελίδη που θα συντονίσει τη συζήτηση που θα ακολουθήσει.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ φέτος περιλαμβάνονται:

•Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίού και ώρα 9.00 μμ θα δοθεί συναυλία με έργα του Σταύρου Ξαρχάκου και τίτλο «Η τέχνη της μουσικής επένδυσης στον κινηματογράφο». Την ορχήστρα διευθύνει ο συνθέτης. Παρουσίαση: Αλέξης Κωστάλας
•Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ιακωβίδη με τίτλο "Το χρώμα του χρόνου" - Λαύριο, Εικόνες Βιομηχανικής Μνήμης, στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο.
Το 12ο Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκιμαντέρ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, την χορηγία των ΕΡΤ Α.Ε., Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, Media Desk και τη συνεργασία των Π.Ε.Κ.Κ., Ταινιοθήκης της Ελλάδος, Κροατικής Πρεσβείας, 1-2-0 Films.

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, KOSMOS 93,6.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο σκηνοθέτης Βασίλης Βαφέας και Διευθυντής Οργανωτικού ο σκηνοθέτης Νίκος Κανάκης.

Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού, τηλ. 2109243469, 6977247725.

Επικοινωνία με Νομαρχία Ανατολικής Αττικής: Δημήτρης Ζεγγίνης, Άννα Βελουδάκη aveloudaki@yahoo.com , Ελένη Σκαρμούτσου, Δημήτρης Σορβανής, τηλ. 210-6033050-2

Πηγή: Νομαρχία Αν. Αττικής

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york