Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

Παρουσίαση έκδοσης Νομαρχίας για την ιστορία των Αχαρνών

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η παρουσίαση του δίτομου βιβλίου της Σταματίνας Στριφτού-Βάθη "Αχαρναί", που εξέδωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής και έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών.
Στον χαιρετισμό του ο Νομάρχης Ανατ. Αττικής Λ. Κουρής αναφέρθηκε στις συστηματικές προσπάθειες της Νομαρχίας για την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων της περιοχής και επεσήμανε την ολοκλήρωση της αποκατάστασης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών, του παλαιού δημαρχείου που θα χρησιμοποιηθεί και πάλι από την ΙΛΕΑ ως Μουσείο, την προστασία και ανάδειξη των μεταβυζαντινών ναών του Αγ. Πέτρου και του Αγ. Γεωργίου Βουρδουμπά, καθώς και την έκδοση βιβλίων ιστορικής και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης (Γενοκτονία Ποντίων, Πάρνηθα). Τέλος ευχαρίστησε την συγγραφέα Σταματίνα Στριφτού-Βάθη να εμπιστευθεί τη Νομαρχία για την έκδοση της ιστορικής της έρευνας, που αποτελεί έργο ζωής.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Π. Φωτιάδης στον χαιρετισμό του τόνισε την σημασία του έργου της Σταματίνας Στριφτού-Βάθη αφού πρόκειται για μία ολοκληρωμένη ιστορική προσέγγιση της ευρύτερης περιοχής των Αχαρνών από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι την σύγχρονη εποχή, πλαισιωμένη με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Εκτενής παρουσίαση του περιεχομένου του δίτομου βιβλίου έγινε από τον καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής Ταξ. Κόλλια και από τον ιστορικό ερευνητή και συγγραφέα Δημ. Γιώτα, ενώ υπήρξε και σύντομη παρέμβαση της Διευθύντριας του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών Αικ. Πολυμέρου-Καμηλάκη. Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση σημαντικού φωτογραφικού υλικού από την ιστορία των Αχαρνών από την συγγραφέα Σταματίνα Στριφτού-Βάθη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο βουλευτής Ντ. Βρεττός, ο Κοινοτάρχης Μαλακάσας Κ. Λίτσας, ο Αντινομάρχης Ανατ. Αττικής Χ. Δαμάσκος, οι Νομαρχιακοί Σύμβουλοι Ι. Καπετάνιος, Χρ, Ντούρος και Γ. Φυτάς καθώς και πολλοί εκπρόσωποι της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και των συλλογικών φορέων της περιοχής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york