Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ



Μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr
                             Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από πληροφορίες ότι το  ΥΠΕΧΩΔΕ αποφάσισε να αναστείλει (προεκλογικά) την υλοποίηση της θετικής εισήγησης του Ο.Ρ..Σ.Α  περί χωροθέτησης Π.Ο.Α.Π.Δ στο κτήμα Καμπά,(παρά την επιδιωχθείσα συμφωνία  μεταξύ Δήμου Παλλήνης και κατασκευάστριας εταιρίας, για την ανέγερση εμπορικού κέντρου σε έκταση 300 στρεμμάτων της ομώνυμης περιοχής), εμείς έχουμε να ξεκαθαρίσουμε τα κάτωθι.
            Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει μετά τις εθνικές εκλογές, δεν νομιμοποιείται να τσιμεντοποιήσει την μοναδική μεγάλη ελεύθερη έκταση στην περιοχή, η οποία εκτός των άλλων έχει δημιουργήσει τόσες και τόσες αντιδράσεις φορέων και κατοίκων της περιοχής.
            Το ΠΑΣΟΚ,  έως τώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει επίσημα την θέση του (όπως στην περίπτωση αντίστοιχων εγκαταστάσεων στον Βοτανικό) μάλλον λόγω αδυναμίας των βουλευτών του να εμπλακούν σε αντιθέσεις με τα μεγάλα συμφέροντα
Τις τελευταίες μέρες, σε προεκλογική συγκέντρωση, αναφέρθηκε  μόνο από συγκεκριμένο βουλευτή, η αντίθεσή στην εκμετάλλευση του κτήματος Καμπά.. Αναμένουμε την αλλαγή στάσης όλων των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ , και τις  αγωνιστικές τους  πρωτοβουλίες.
            Ελπίζουμε η Ν Δ, εκμεταλλευόμενη την κυβερνητική αλλαγή, να αναθεωρήσει τις απόψεις της τόσο για την συγκεκριμένη υπόθεση, όσο και για την ‘ανάπτυξη ‘ του Λεκανοπεδίου  Αττικής με τις γνωστές επιπτώσεις, στο περιβάλλον, και την ποιότητα ζωής των πολιτών και των παιδιών τους.
Είναι επιτακτικό για εμάς καθώς και για τους ενεργούς πολίτες των Μεσογείων που μαζί συμπορευόμαστε  επί σειρά ετών, να ματαιωθούν αυτές οι λογικές εκμετάλλευσης και εμπορευματοποίησης κάθε ελεύθερου τμήματος γης των Μεσογείων.
            Η ανέγερση νέων συγκροτημάτων κατοικιών στην Παλλήνη (δίπλα σε συγκρότημα σχολείων),  η κατασκευή πολυκαταστημάτων στην περιοχή Γιαλού των Σπάτων λίγα χιλιόμετρα από την Παλλήνη επιβαρύνουν τόσο την περιοχή, που η ανέγερση και λειτουργία των εγκαταστάσεων στο κτήμα Καμπά θα  δημιουργήσει έμφραγμα στην πόλη και πολλά προβλήματα στους κατοίκους των γύρω περιοχών, ενώ ένα τέτοιο εμποροψυχαγωγικό μεγαθήριο θα έχει τραγικές συνέπειες για τους καταστηματάρχες και μικροεμπόρους γιατί θα  διαλύσει  τις τοπικές αγορές.
Καταδικάζουμε όλους όσους με απερισκεψία και ελαφρότητα προσπάθησαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της εταιρίας REDS, βλέποντας το δένδρο και όχι το δάσος.
            Εμείς δηλώνουμε αρωγοί και συναγωνιστές της πλειοψηφίας των
κατοίκων και φορέων της περιοχής (σύμφωνα με τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου που έχουν κυκλοφορήσει), ενώ είμαστε διαθέσιμοι για κάθε είδους πρωτοβουλία,  με στόχο την περιβαλλοντική αναβάθμιση του χώρου και την αξιοποίηση του προς όφελος των πολιτών της ευρύτερης περιοχής.
            Ιδίως μετά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές της Βορειανατολικής Αττικής, εμμένουμε στην πρόταση που έχουμε υποστηρίξει έως τώρα (για εξαγορά με δάνειο από την Νομαρχία και τον Δήμο Παλλήνης) προκειμένου στον συγκεκριμένο χώρο να λειτουργήσουν αντίστοιχες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, ενώ το υπόλοιπο τμήμα να γίνει χώρος πρασίνου άθλησης και ξεκούρασης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york