Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Η κοινωνική διάσταση στις δράσεις του Δήμου Αγ. Στεφάνου – Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση Ανέργων

Μια από τις πιο σημαντικές πλευρές της καθημερινής δραστηριότητας του Δήμου Αγ. Στεφάνου κατευθύνεται στον τομέα της Απασχόλησης των ανέργων δημοτών μας. Επιδιώκουμε με αυτόν τον τρόπο να συμβάλλουμε έμπρακτα, στο μέτρο των δυνάμεων μας, στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών για όλους, ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή της τοπικής μας κοινωνίας.
Οι δράσεις αυτές αναδεικνύουν την κοινωνική διάσταση της σύγχρονης Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Για την προώθηση του παραπάνω στόχου, συστήθηκε στο Δήμο Αγ. Στεφάνου, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (29.03.07), το Γραφείο Ενημέρωσης για την Απασχόληση Ανέργων.
Το Γραφείο, στη συνεργασία του με τις επιχειρήσεις και τους ανέργους, λειτουργεί με πλήρη Διαφάνεια και με τέτοιο τρόπο, που αποκλείει απολύτως τις πελατειακές σχέσεις.

Παράλληλα, εγκαινιάστηκε η συνεργασία μας με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων & Ανέργων της ΓΣΕΕ, που εκπαίδευσε το στέλεχος του Δήμου κα Ντάου Χριστίνα στην οργάνωση και λειτουργία του Γραφείου.

Συνεργαζόμαστε συνολικά με 105 επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Αναφέρουμε, ενδεικτικά, μόνο μερικές από αυτές: Γαλακτοβιομηχανία ΟΛΥΜΠΟΣ, First Data, E Value ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Multirama, Luna, Creta Farm, Motor Press, Vivartia (ΔΕΛΤΑ), LIDL, Γαλαξίας, Carrefour Μαρινόπουλος.

Καταγράφουμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων αυτών σε προσωπικό και ειδικότητες, καθώς και τις προσφερόμενες θέσεις Απασχόλησης.

Απευθυνόμαστε στους ανέργους της πόλης μας και τους ενημερώνουμε αναλυτικά για τις προσφερόμενες θέσεις Απασχόλησης από τις επιχειρήσεις. Η ενημέρωση αυτή γίνεται με πολλούς τρόπους και επαναλαμβάνεται περιοδικά, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, των ηλεκτρονικών πινακίδων, των τοπικών ΜΜΕ.

Τα 2 χρόνια λειτουργίας του Γραφείου Ενημέρωσης Ανέργων για την Απασχόληση ήρθαμε συνολικά σε επαφή με 265 άνεργους δημότες μας.
Από αυτούς προσλήφθησαν, τελικά, 60, κυρίως νέοι και γυναίκες.


Το Όραμα της διοίκησης του Δήμου Αγ. Στεφάνου για μια κοινωνία Ανάπτυξης, Συνοχής και Αλληλεγγύης, που να υπηρετεί την Απασχόληση παίρνει βαθμιαία σάρκα και οστά, παρά τις δύσκολες συνθήκες οικονομικής κρίσης. Σταθερά επιδιώκουμε να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα πρόσβασης όλων των ανέργων δημοτών μας στις θέσεις Απασχόλησης, ώστε να αυξηθεί η Απασχόληση σε τοπικό επίπεδο και να μειωθεί δραστικά η ανεργία.
Επιζητούμε τη Συμμετοχή και Συνεργασία σε αυτή την προσπάθεια των επιχειρήσεων, των συλλόγων και φορέων της πόλης μας, καθώς και των ενεργών πολιτών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york