Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Μαθήματα Α’ Βοηθειών και επισκέψεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, από την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει, ότι στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου και για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία και εκπαίδευση της ομάδας, πραγματοποιήθηκαν στις 18/12/2013 και στις 21/12/13, μαθήματα Α’ Βοηθειών στην έδρα της ομάδας, δηλ. στο ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου, με εκπαιδευτές, τον εκπαιδευτή του ΕΚΑΒ κ. Παναγιώτη Λάμπρου και τον Ιατρό – Πνευμονολόγο κ. Κων/νο Χυτίρογλου, αντίστοιχα.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν εξαιρετικά πολύτιμες γνώσεις, που αδιαμφισβήτητα μπορούν να αποβούν σωτήριες.

Σημειώνεται ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες θα ληφθούν και στο άμεσο μέλλον, ενώ τα μαθήματα μπορεί να παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης.

Επιπλέον, η Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μαρκοπούλου, πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία σε Μαρκόπουλο και Πόρτο Ράφτη, κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2013 – Ιανουαρίου 2014.

Οι μαθητές πληροφορήθηκαν για βασικά θέματα ασφάλειας, με τρόπο προσαρμοσμένο στην ηλικία τους, ενώ έγινε και μίνι άσκηση εκκένωσης του χώρου του σχολείου. Για θέματα πρόληψης και ασφαλούς εκκένωσης, ενημερώθηκε και το διδακτικό προσωπικό.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου, έχουν τακτική συνάντηση, κάθε Τετάρτη απόγευμα, 7-9 στο ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου. Η ομάδα είναι πάντα ανοιχτή, για όποιον θέλει να τη γνωρίσει και να συμμετάσχει στο έργο της.

Βρείτε την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μαρκοπούλου και στο facebook:www.facebook.com/politikiprostasia

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york