Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Τοπική δράση από 7 φορείς - Στήριξη 80 ανέργων σε Πικέρμι - Μαραθώνα

|

assets_LARGE_t_183761_54093867_type12128 Ογδόντα άνεργοι των Δήμων Μαραθώνα, Ραφήνας και Πικερμίου θα επωφεληθούν από τη σύμπραξη "Τοπικές δράσεις Κοινωνικής ένταξης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες στα διοικητικά και γεωγραφικά όρια των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας - Πικερμίου". Η σύμπραξη αποτελείται από επτά φορείς, ενώ το αντικείμενο της πράξης είναι η κατάρτιση και η επιμόρφωση ατόμων που ανήκουν στις παρακάτω κατηγορίες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων:

- Μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα

- Ατομα με αναπηρία

- Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών

- Ατομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια.

Οι επιλεγέντες είτε θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις, είτε θα δραστηριοποιηθούν ατομικά ή σε ομάδες, προκειμένου να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Με τον τρόπο αυτόν, θα επιτευχθεί τόσο η κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ευάλωτων ομάδων όσο και η τοπική ανάπτυξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός των φορέων υλοποίησης περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων όπως: Σύνταξη και αποστολή ερωτηματολογίων των Υποψηφίων, Συνεδρίες, επιχειρηματικά σχέδια - προτάσεις υπαγωγής για τη σύσταση ατομικών επιχειρήσεων, επιχειρηματικά σχέδια για τη σύσταση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, θεματικά εργαστήρια για εργοδότες, θεματικό εργαστήριο για ωφελούμενους και μελέτες marketing plan.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 20 Νοεμβρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα των αιτήσεων και τα σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα www.ekomazi.gr.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται και στα τηλέφωνα: 22940 67630 (Νέα Μάκρη) και 210 6039550 (Ραφήνα-Πικέρμι).

ethnos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york