Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Νέος "τσάρος" της Οικονομίας ο Γιάννης Στουρνάρας

"Με απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ, κ. Ιωάννης Στουρνάρας". Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του πρωθυπουργού, που εκδόθηκε στις 14:20 το μεσημέρι. 


Πριν την επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον Γιάννη Στουρνάρα, προκειμένου να διερευνήσει τις προθέσεις του πρώην υπηρεσιακού υπουργού Ανάπτυξης να αναλάβει τη θέση του "τσάρου" της οικονομίας. Ο κ. Στουρνάρας απάντησε θετικά. Στις 19:30 το απόγευμα, στο σπίτι του πρωθυπουργού στην Κηφισία, θα γίνει σύσκεψη, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, με την παρουσία  των κ.κ. Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη, καθώς και του νέου υπουργού Οικονομικών.

Το μεσημέρι, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε ο κ. Ευ. Βενιζέλος στο Προεδρικό Μέγαρο με τον κ. Κάρολο Παπούλια αναφέρθηκε στο πρόσωπο του νέου υπουργού Οικονομικών. Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ "αυτά είναι θέματα που χειρίζεται ο πρωθυπουργός. Η σύνθεση της κυβέρνησής του είναι επιλογή του πρωθυπουργού και του κόμματός του. Εμείς θα δεχτούμε οποιοδήποτε πρόσωπο πληροί τις προϋποθέσεις καταλληλότητας".  






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york