Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Θρίλερ με το "κρυμμένο" αρχείο του Άκη

Μεγάλο μέρος του προσωπικού αρχείου του από το γραφείο του στην οδό Κομνά Τράκα μετέφερε ο Άκης Τσοχατζόπουλος το βράδυ που πήρε δημοσιότητα το θέμα του σπιτιού του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Αυτό κατήγγειλε άγνωστος στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), όπως προκύπτει από την αναφορά που κατέθεσε, τον Ιούνιο του 2011, η συγκεκριμένη υπηρεσία στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούσε για την συγκεκριμένη υπόθεση. 

Η καταγγελία σύμφωνα με την αναφορά του ΣΔΟΕ  έγινε στην υπηρεσία ανώνυμα και από τηλεφώνου. Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, το αρχείο του πρώην υπουργού, μεταφέρθηκε το βράδυ εκείνο προς άγνωστη κατεύθυνση, με αυτοκίνητο που όπως διαπιστώθηκε από έρευνα άνηκε στη σύζυγο πρώην στενού του συνεργάτη!

Επίσης, στο ΣΔΟΕ, όπως προκύπτει από την ίδια αναφορά, έφτασε και επιστολή γνωστού δικηγόρου, η οποία αναφέρονταν σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην υπουργός είναι κάτοχος επώνυμου ατομικού λογαριασμού στην UBS στη Ζυρίχη στον οποίο υπάρχουν καταθέσεις 850.000.000 δολαρίων ΗΠΑ!

Σχεδιασμοί για να αντιμετωπιστεί η Δικαιοσύνη
Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στη δημοσιότητα από τις χειρόγραφες σημειώσεις του πρώην υπουργού που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο γραφείο του, στην Κυψέλη, και στο σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Σε μια από αυτές τις σημειώσεις ο πρώην υπουργός καταγράφει τις σκέψεις του για την εξέλιξη που έχουν για την υπόθεσή του οι δικαστικές έρευνες. Μεταξύ άλλων, στην σημείωση του αυτή αναφέρει πως όταν η υπόθεσή του παραπεμφθεί από τον ανακριτή στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο για έκδοση βουλεύματος τότε «θα δοθεί μεγάλη μάχη με όλα τα μέσα» και συγκεκριμένα: «με δικηγόρους κύρους, με εξασφάλιση νέας υποστήριξης, πολιτικής, κρατικής και από την ίδια τη Δικαιοσύνη και επιπλέον, οικονομική στήριξη για την εξασφάλιση επιτυχίας». 

Ακόμη, σε άλλο σημείο της ίδιας σημειώσεις αναφέρει: «με το δικηγορικό μας τιμ και με τη βοήθεια τρίτων να ασκηθεί δημιουργική υποστήριξη προς τους 12-13 συμμέτοχους μας και να επιτευχθεί από την εισαγγελία η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μείωση του αριθμού των μαρτύρων έναντι των οποίων θα ασκηθεί ποινική δίωξη μαζί με τον πρώην ΥΕΘΑ ΑΤ. ….Εδώ είναι ανάγκη να ενημερωθούν από εμάς αυτοί που πρέπει προς της κατάθεσης του υπομνήματος στον ανακριτή! Η τακτική ανάκριση θα κλείσει με την απολογία μου στον ανακριτή. Τότε η δικογραφία θα σταλεί σε δικαστικό συμβούλιο όπου ώριμοι, πιο έμπειροι και πλήρως εξοπλισμένοι, με ό,τι απαιτείται θα δώσουμε με όλους τους νομικούς μας – και πιθανή αναβαθμισμένη νομική συμπλήρωση- τη μεγάλη και τελική μάχη, όπου διεκδικούμε αθώωση και δικαίωση για όλους μας». 

Ανακοίνωση δικηγόρων Άκη
Την ίδια ώρα με ανακοίνωσή τους οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του πρώην υπουργού κα της συζύγου του Βίκυς Σταμάτης «κάνουν έκκληση προς όλους να συμβάλλουν στη διατήρηση των όρων της «δίκαιης δίκης» σε σχέση με την υπό δικαστική διερεύνηση (τακτική ανάκριση)  ευρισκόμενη υπόθεση Τσοχατζόπουλου». 

Στην ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων, σημειώνουν: «….Το τεκμήριο αθωότητας ως συστατικό στοιχείο της δίκαιης δίκης  (άρθρο 6 της ΕΣΔΑ) καλύπτει όλη την ποινική δίκη, ήτοι και την προδικασία και την κύρια διαδικασία. Και τούτο- κατά την κρατούσα άποψη-  μέχρι του αμετακλήτου της σχετικής δικαστικής αποφάσεως». 

Ακόμη, οι δικηγόροι του Α. Τσοχατζόπουλου και της Β. Σταμάτη στην ανακοίνωσή τους, αναφέρουν: «Εκφράζεται για μια ακόμη φορά η πίστη μας στη Δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Δικαιοσύνη και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία θα εκπληρώσει στο ακέραιο το καθήκον της. Ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη υπό δικαστική  διερεύνηση υπόθεση  η αυστηρή τήρηση των  όρων της δίκαιης δίκης,  των σχετικών διατάξεων  του Συντάγματος και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως αποτυπώνονται σε σειρά αποφάσεων του Αρείου Πάγου και του Ε.Δ.Δ.Α., θα συμβάλλει στην ανάδειξη της αλήθειας, θα εδραιώσει το Κράτος Δικαίου. Ακριβώς σε κρίσιμες  ώρες αναδεικνύεται η σημασία και η εμβέλεια του Κράτους Δικαίου και έτσι η ποιότητα του νομικού μας πολιτισμού».


Full article



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york