Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΣ: ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ - ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

|

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ - ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ex059 Τρία ήταν τα αγωνιώδη ερωτήματα που κληθήκαμε να απαντήσουμε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου:

-Πως θα ξεφύγουμε από το Μνημόνιο και την κρίση

-Πως θα κρατηθούμε στο ευρώ

-Πως θα έχουμε κυβέρνηση στις 18 του μήνα

Αυτά τα ερωτήματα τα έθεσαν οι πολίτες, τα έθεσε η κοινωνία. Όσοι συμμετείχαν ενεργά στην προεκλογική περίοδο είχαν την ευκαιρία να έρθουν αντιμέτωποι με την έκδηλη αγωνία της κοινωνίας των πολιτών.

Σε αυτό το αίτημα η Δημοκρατική Αριστερά, από θέση ευθύνης και συνέπειας απάντησε με το «δώστε μου εντολή για λύση»

Από την ασφάλεια της αντιπολίτευσης, προτίμησε την –υψηλού πολιτικού ρίσκου- είναι αλήθεια, συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας. Πιστεύει αλήθεια κανείς ότι στην οριακή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα υπάρχει εύκολη λύση;

Ας πάμε τώρα στη ουσία της πολιτικής. Το προγραμματικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης, και είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς, εφάπτεται των δικών μας προτάσεων για άμεση διακυβέρνηση της χώρας που είχαμε καταθέσει προεκλογικά.

Η κάθαρση στο πολιτικό σύστημα, με τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε πολιτικό και νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπονται, από μόνες τους συγκροτούν ανατροπή μεγάλης εμβέλειας στην κατεστημένη δομή της χώρας.

Η αποδέσμευση από το Μνημόνιο, με την επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής, με την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και την υιοθέτηση οικονομικών μέτρων – όπως η μείωση Φ.Π.Α, η αύξηση του αφορολογήτου, το επίδομα ανεργίας- δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να διατηρήσει την κοινωνική της συνοχή και να είναι παρούσα στις θετικές αλλαγές που διαμορφώνονται στον ηγετικό πυρήνα της Ε.Ε.

Το ζήτημα της ανάπτυξης τίθεται σε πρώτη προτεραιότητα και εμείς οφείλουμε να είμαστε εκεί που θα δοθεί η μάχη, εάν θέλουμε πραγματικά να έχει η χώρα τα απαραίτητα εκείνα εργαλεία που θα μας βγάλουν από την κρίση και τα μνημόνια.

Τέλος το ερώτημα που καλοπροαίρετα τίθεται: ‘μα η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ έφεραν τη χώρα σε αυτή την τραγική κατάσταση και ότι δεν μπορεί να συγκροτούν μέρος της λύσης’ , η απάντηση είναι μία.

Σεβασμός της λαϊκής βούλησης.

Και σε αυτούς που μας λένε πως στην προεκλογική μας δέσμευση για στην φερεγγυότητα των προσώπων δεν συμπεριλάβαμε τον αρχηγού πρώτου κόμματος, απαντάμε ξανά

Σεβασμό στη λαϊκή βούληση, και ας μην οδηγήσουμε την πολιτική σε ήττα

Η διάβαση του Ρουβίκωνα νοηματοδοτεί την υπέρβαση που στηρίζεται στον ορθό λόγο, και η Δημοκρατική Αριστερά επιβεβαιώνει ότι είναι τέκνο της οργής αλλά και της ανάγκης.

Γιώργος Μπουλμπασάκος

Γραμματέας Υγειονομικών Δημοκρατικής Αριστεράς

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york