Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Μεγάλη συμμορία στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ





Κοντά στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος κακοποιών που προχωρούσαν σε ληστείες και άλλες αιματηρές εγκληματικές ενέργειες είναι η ΕΛΑΣ. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το συγκεκριμένο κύκλωμα ήταν υπεύθυνο για δολοφονίες σε πρόσφατες ληστρικές επιθέσεις.

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ έχει συγκεντρώσει νέα κρίσιμα στοιχεία για υποθέσεις που έχουν ανακύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως η ρίψη χειροβομβίδων στον τηλεοπτικό σταθμό "ΣΚΑΙ", η κλοπή όπλων από το αστυνομικό τμήμα της Κω αλλά και η έκρηξη δέματος βόμβα στα χέρια ιδιοκτήτη ξενοδοχειακών μονάδων στην Κρήτη.
Σύμφωνα με στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αττικής έχουν συγκεντρώσει κρίσιμα στοιχεία για την δράση συμμορίας κακοποιών, η οποία ευθύνεται για σειρά ληστειών αλλά και για ορισμένους από τους περισσότερους από 20 φόνους που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στην πρωτεύουσα. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για ευαίσθητες και κρίσιμες έρευνες που πιθανόν σύντομα να έχουν σημαντικά αποτελέσματα...
Από την άλλη πλευρά συνεχίζονται οι εσωτερικές έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. στην Κω για τον εντοπισμό των αστυνομικών που φέρεται να συμμετείχαν στην κλοπή οπλισμού από την αποθήκη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κω, η οποία διαπιστώθηκε πριν από μία περίπου εβδομάδα. Οι έρευνες εστιάζονται σε τρεις αστυνομικούς που φέρεται να είχαν την δυνατότητα πρόσβασης στον συγκεκριμένο χώρο και να συμμετείχαν στην αρπαγή των όπλων, πιθανόν για να τα πουλήσουν σε κυκλώματα λαθρεμπόρων.
Όσον αφορά την έκρηξη στις 15 Ιουνίου, στην οδό Ήρας 18 στην Βουλιαγμένη, του δέματος βόμβα που τραυμάτισε σοβαρά τον 40χρονο επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδριανάκη η ΕΛΑΣ επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην μαρτυρία υπαλλήλου ανθοπωλείου, που αναφέρεται σε κάποιον «καλοντυμένο άνθρωπο περίπου 50 ετών», ο οποίος παρέδωσε το ύποπτο αντικείμενο στο ανθοπωλείο, προκειμένου να σταλεί μαζί με μια γλάστρα στον στόχο της επίθεσης.
Οι αστυνομικοί φέρεται να έχουν αντλήσει στοιχεία για τα πιθανά κίνητρα των δραστών. Ο επιχειρηματίας - θύμα της βομβιστικής επίθεσης έχει ήδη μιλήσει στους αστυνομικούς, όμως η κατάθεση του κρίνεται από ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ως «ιδιαίτερα προσεκτική και λιτή», με συνέπεια να μην δίνει ιδιαίτερη ώθηση στην έρευνα.
Σχετικά με την ρίψη των δύο χειροβομβίδων - ρωσικής κατασκευής αμυντικού τύπου - εκτιμάται ότι πρόκειται για έργο χούλιγκαν, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό έχουν αναβαθμίσει την δράση τους και χρημσιμοποιούν πολεμικά υλικά και εκρηκτικές ύλες.
Τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛΑΣ δεν φέρεται να εντόπισαν αποτυπώματα στις απασφαλισμένες χειροβομβίδες, οι οποίες δεν εξεράγησαν, ούτε και στις περόνες που βρέθηκαν στη γέφυρα έξω από τις εγκαταστάσεις του σταθμού.
Οι έρευνες συνεχίζονται με την προσοχή να στρέφεται τώρα στο οπτικό υλιικό από τις κάμερες αλλά και στις κλήσεις τηλεφώνων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york