Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Αντιμέτωπη με καλάσνικοφ κάθε βράδυ η ομάδα ΔΙΑΣ

Αντιμέτωποι με βαρύ οπλισμό, η χρήση του οποίου μάλιστα γίνεται πλέον σε πρώτο χρόνο και χωρίς δεύτερη σκέψη, βρίσκονται καθημερινά οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Καλούνται, δε, όπως αναφέρει η Real News, να ανταπεξέλθουν σε έναν ακήρυχτο πόλεμο με κάθε λογής κακοποιούς, που έχουν...
μεταβάλει –όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά- τον χάρτη της εγκληματικότητας στην Αθήνα. Και ενώ η δομή, η επιχειρησιακή τακτική, αλλά και ο εξοπλισμός των κακοποιών έχουν αλλάξει προς το σκληρότερο, οι μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το νέο επιχειρησιακό περιβάλλον με την αρχική τους οργάνωση, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό, που στόχευαν στη μικροεγκληματικότητα.

Τρεις από τους πλέον έμπειρους επιχειρησιακά άνδρες της ΔΙΑΣ περιγράφουν τα προβλήματα και τις ελλείψεις που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο και, παράλληλα, μειώνουν την αποτελεσματικότητά τους σε αυτόν τον καθημερινό πόλεμο.

«Αυτό που αντιμετωπίζουμε καθημερινά δεν είναι οι κακοποιοί όπως ήταν πριν τρία – τέσσερα χρόνια» αναφέρει στην εφημερίδα ο μεγαλύτερος σε ηλικία και εμπειρότερος από τους τρεις άνδρες.

«Οι κακοποιοί, κυρίως οι ένοπλοι ληστές, δρουν πλέον πιο οργανωμένα και από την Αστυνομία. Το βλέπουμε μπροστά μας αυτό κάθε φορά που ακούμε στον ασύρματο για 152 (σ.σ. ο αστυνομικός κώδικας της ένοπλης ληστείας). Αν δεν τους προλάβουμε κατά την έξοδο από το κατάστημα ή την τράπεζα που λήστεψαν και αρχίσουμε να ακολουθούμε ίχνη για να τους εντοπίσουμε, είναι σαν να βλέπεις κινηματογραφική ταινία. Φαίνεται από το πώς κινούνται, όταν κάτι πάει στραβά, ότι έχουν σχεδιάσει από πριν εναλλακτικά σενάρια. Ακόμα και αν τους αποκόψουμε τα δεύτερα οχήματα διαφυγής που κατά κανόνα έχουν, σταματάνε στο δρόμο κάποιον οδηγό, του αρπάζουν το αυτοκίνητο και συνεχίζουν χωρίς καμία σκέψη, χωρίς κανένα δισταγμό. Και εάν και πάλι κατορθώσουμε να τους εγκλωβίσουμε, τότε βλέπουμε τα Καλάσνικοφ. Έχεις ακούσει, ρε φίλε, Καλάσνικοφ; Μόνο να το ακούσεις. Σου φεύγει η μηχανή από τα χέρια».

«Δεν είναι μόνο όσα μαθαίνονται όταν κακοποιοί πυροβολούν εναντίον μας, όπως έγινε προχθές στο Βύρωνα», λέει ο μικρότερος σε ηλικία, αποκαλύπτοντας τη φρικτή εικόνα της ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας σήμερα. «Δεν μας πυροβολούν απλώς για να διαφύγουν, θέλουν να μας σκοτώσουν. Ξέρουμε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ληστών με Καλάσνικοφ, σε ένα περίπτερο και ένα μίνι μάρκετ, που αφού άδειασαν τα ταμεία περίμεναν να εμφανιστούν οι πρώτες μηχανές για να πυροβολήσουν! Μάλιστα, στην περίπτωση του περιπτέρου πήραν από το ψυγείο και παγωτό και όταν τους είπε το θύμα γιατί δεν φεύγουν αφού πήραν ό,τι ήθελαν, απάντησαν ότι περιμένουν τους μπάτσους για να τους φάνε».

http://www.enimerwsi.gr/




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york