Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Νίκος Σίμος: Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε…

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε…

ex019 Όταν είδα την ανακοίνωση για τη δημόσια διαβούλευση με σύνθημα «Συζητάμε για την πόλη μας, σχεδιάζουμε το μέλλον της» είπα από μέσα μου «να ένας πολιτικός που δεν νομίζει ότι τα ξέρει όλα». Μάλιστα, ήταν τόσος ο ενθουσιασμός μου, που ενώ είμαι κάτοικος της δημοτικής ενότητας Γέρακα, παρακολούθησα την αντίστοιχη διαβούλευση στην Παλλήνη.

Το Οινοποιείο Πέτρου ήταν κατάμεστο!!! Την πρώτη μισή ώρα την έβγαλα όρθιος, αλλά δεν με ενοχλούσε. Με ευχαριστούσε το γεγονός ότι οι συνδημότες μας είχαν επιτέλους ενεργοποιηθεί, επιτέλους νοιάζονταν για την πόλη που ζούμε.

Αφού παρακολούθησα την εναρκτήρια ομιλία σας, αν και έμοιαζε λίγο με προεκλογική απολογιστική ομιλία και κούρασε προς το τέλος, ήρθε η πολυπόθητη ώρα των απευθείας ερωτήσεων από το κοινό. Φυσικά, βρήκαν ευκαιρία και τα στελέχη των αντιπολιτευτικών δυνάμεων να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αλλά δεν πειράζει, κανείς δεν περισσεύει. Αφού, και πολύ σωστά κάνατε, παρακαλέσατε να μιλήσουν όλοι σαν δημότες και όχι σαν φορείς, ξεκίνησαν οι πρώτες ερωτήσεις από απλούς δημότες. Και εδώ τρώω το χαστούκι…

Αρχίζω να ακούω δημότες, που τόσο είχαν ανέβει στην εκτίμησή μου μόνο και μόνο επειδή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά σας, να περιγράφουν προβλήματα του μικρόκοσμού τους που ουδεμία σχέση είχαν με το «όραμα» του Δήμου μας. Δέχομαι ότι οι λακκούβες στους δρόμους είναι επικίνδυνες, όμως δεν δέχομαι ότι η μόνη λακκούβα που μας ενδιαφέρει, η πιο επικίνδυνη λακκούβα, είναι αυτή που βρίσκεται στην οδό Σαλαμινομάχων & Μαραθωνομάχων γωνία μπροστά από το σπίτι μας, διότι μαζεύει νερά και τα διερχόμενα αυτοκίνητα λερώνουν το φρεσκοπλυμένο δικό μας παρκαρισμένο όχημα!!!

Μετά το πρώτο σοκ, άρχισα να το διασκεδάζω λίγο και έτσι πέρασε ευχάριστα η ώρα σκεφτόμενος «τι τραβά και αυτός ο άνθρωπος…» Μην είμαι άδικος όμως. Υπήρξαν και κάποιες ουσιαστικότερες φωνές.

Μία εβδομάδα μετά, ετοιμάζομαι για τη συγκέντρωση στο Γέρακα. Είχα από καιρό κάποιες ιδέες για το Δήμο και λέω «να μία καλή ευκαιρία να τις παρουσιάσω». Δεν ήθελα να έρθω να αναφέρω προβλήματα. Αυτά είναι σίγουρος ότι τα ξέρετε καλά. Ήθελα να μιλήσουμε για το «Όραμα», για το «Μέλλον».

Στύβω το μυαλό μου να βρω τα σωστά επιχειρήματα για να σας πείσω. Κάνω πρόβα αυτά που θα πω. Προσπαθώ να μαντέψω τι θα με ρωτήσετε μόλις παρέθετα τις σκέψεις μου και είχα έτοιμες τις απαντήσεις για να μην πιαστώ αδιάβαστος. Φοράω «τα καλά μου» και έρχομαι από τους πρώτους για να μη με φάει η ορθοστασία.

Ακούγοντας υπομονετικά για άλλη μία φορά την εναρκτήρια ομιλία σας, αδημονούσα να ξεκινήσουν οι ερωτήσεις από το κοινό. Και μόλις αυτή τελειώνει, αρχίζουν τα παρατράγουδα!!! Ο κόσμος δεν ήταν τόσο «πειθαρχημένος» όσο στην Παλλήνη. Από τη μία η ομάδα αγανακτισμένων με τους αθίγγανους, από την άλλη η ομάδα της αντιπολίτευσης που σας επιτέθηκε, σας έφεραν εκτός εαυτού με αποτέλεσμα την κατά μέτωπο λεκτική επίθεσή σας σε έναν συνδημότη της αντιπολίτευσης . Δεν είμαι σε θέση να κρίνω αν ήταν δίκαιη ή όχι η αντίδρασή σας, μπορώ να πω όμως ότι δεν την περίμενα από εσάς, και το λέω με όλη την καλή διάθεση.

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, όλα άλλαξαν. Δεν είχαμε μπροστά μας το Δήμαρχο που ήθελε να ακούσει, αλλά το Δήμαρχο που αισθανόταν ότι δεχόταν πυρά από παντού και έπρεπε να τα αντικρούσει, το Δήμαρχο που ήθελε να τελειώνει και να πάει σπίτι του.

Κάποια στιγμή ήρθε η σειρά μου να μιλήσω, με το αμφιθέατρο σχεδόν άδειο, με τα πνεύματα να έχουν ηρεμήσει λίγο. Λέω μέσα μου, «θα το τολμήσω, θα πω ότι έχω να πω, μισή ντροπή δική μου και μισή δική του».

Χαστούκι!!! Κι άλλο!!! Άρνηση σε όλα χωρίς δισταγμό!!! «Αυτό δεν γίνεται… Αυτό είναι ακριβό… Αυτό είναι ανακριβές…»

Η μοναδική «καλή» ιδέα που ακούσατε όλη τη βραδιά και δεν απορρίψατε άμεσα, όπως με όλες τις άλλες, ήταν μίας συνδημότου μας (και υποψήφιας του συνδυασμού σας) η οποία πρότεινε να επιμερίσετε σε όλους τους δημότες το ποσό των 35.000.000 € που χρειάζονται για την κατασκευή του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης. Υπολόγισε μάλιστα ότι το ποσό είναι 30-40 €, όσο δέκα Κυριακάτικοι καφέδες στην καφετέρια, όπως είπε. Για την τάξη και μόνο, αναφέρω ότι 35.000.000 € διά τους 55.000 δημότες μας κάνει 636,36 €, δηλαδή 159 καφέδες.

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, όταν μας καλείτε σε δημόσια διαβούλευση για το μέλλον του Δήμου, τι ακριβώς περιμένετε να ακούσετε; Θέλετε να ακούσετε για το πρόβλημα της λακκούβας και του δημοτικού φωτισμού που τυφλώνει το κυρ Παναγιώτη όταν κάθεται στο μπαλκόνι του; Θέλετε να ακούσετε ευχολόγια για το πόσο καλός Δήμαρχος είστε; Ή προτιμάτε να ακούσετε δέκα ιδέες/απόψεις, εκ των οποίων οι επτά, και οι δικές μου μαζί, θα είναι ανέφικτες, ανόητες, ανούσιες, αλλά θα ακούσετε και τρεις ενδιαφέρουσες;

Πάντα με σεβασμό

Νίκος Σίμος

Δημότης Παλλήνης
Κάτοικος Γέρακα
Mέλος της Ένωσης Γονέων Δήμου Παλλήνης

1 σχόλια:

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ είπε...

Πράγματι, αυτή ειναι η εικόνα.ΟιΔημότες όμως θέλουν ένα Δημαρχο που έχει τ αυτιά ανοικτά για να διορθώνει και να διορθώνεται. Δεν θέλει Δήμαρχο πονηρό,μοχθηρό, είρωνα και επιθετικό.
Το Δημοτικό διαμέρισμα Παλλήνης ειναι αγανακτησμένο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york