Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012

Με ρεκόρ ψήφων Πρόεδρος της Βουλής ο Β. Μεϊμαράκης


Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναδείχθηκε, με απόλυτη πλειοψηφία, νέος πρόεδρος της Βουλής. Στη μυστική ψηφοφορία που ξεκίνησε στις 11.15 το πρωί, ψήφισαν υπέρ του κ. Μεϊμαράκη 223 βουλευτές ενώ 66 βουλευτές ψήφισαν λευκό και 1 βουλευτής ψήφισε άκυρο.


Νέο ρεκόρ ψήφων από τη μεταπολίτευση και μετά, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα για τον κ. Μεϊμαράκη ο εκτελών χρέη προσωρινού προέδρου Γιάννης Τραγάκης.Από τη ψηφοφορία απουσίαζαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω του προβλήματος υγείας και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου λόγω της συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος. Απόντες και οι υπουργοί Δημήτρης Αβραμόπουλος, Χρήστος Σταϊκούρας και Κώστας Χατζηδάκης λόγω της Συνόδου Κορυφής. Οι προαναφερόμενοι δεν έχουν δώσει ακόμη το νενομισμένο όρκο για το βουλευτικό αξίωμα. Απόντες από την ψηφοφορία ήταν επίσης η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η βουλευτής Ελένη Γερασιμίδου (ΚΚΕ) και ο Θεόδωρος Παραστατίδης (ΠΑΣΟΚ).

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ήταν ο μοναδικός προτεινόμενος για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής και για τον λόγο αυτό στους βουλευτές είχαν από νωρίς διανεμηθεί δύο ψηφοδέλτια. Στο ένα ήταν τυπωμένο το όνομα του κ. Μεϊμαράκη και το άλλο λευκό.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας αξιοποιώντας έναν αστεϊσμό των συναδέλφων του Ανδρέα Λυκουρέντζου και Κώστα Τασούλα, επέδειξε το ψηφοδέλτιο με το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη που έριξε στην κάλπη διασκεδάζοντας τις φήμες που τον ήθελαν ενοχλημένο για την αντικατάστασή του.

Πριν από την έναρξη της μυστικής ψηφοφορίας το νενομισμένο όρκο έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος απουσίαζε από την χθεσινή πανηγυρική τελετή της ορκωμοσίας της Βουλής για τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

«Μέγιστη τιμή»

Έτοιμος να δουλέψει σκληρά για την περαιτέρω βελτίωση της λειτουργίας του ελληνικού κοινοβουλίου δήλωσε ο νέος πρόεδρος Β. Μεϊμαράκης ο οποίος έκανε λόγο για μέγιστη τιμή σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας.

«Αποτελεί μέγιστη τιμή για μένα η εκλογή μου στη θέση του προέδρου της βουλής μ' αυτή την πλειοψηφία», είπε. Στις πρώτες δηλώσεις ο νέος πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι στόχος του αποτελεί ο περιορισμός της σπατάλης και των περιττών πολυτελειών που απολαμβάνουν τα στελέχη του κοινοβουλίου, ενώ χαρακτήρισε μείζονος σημασίας το θέμα της βουλευτικής ασυλίας. Κατέληξε δε λέγοντας: «Με τη συμπεριφορά μας πρέπει να αποδείξουμε στην κοινωνία ότι βρισκόμαστε από την ίδια πλευρά και όχι οι πολίτες από τη μία και εμείς από την άλλη...».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york