Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Συμμαχία για τον Πολίτη: Παρέμβαση για το αποχετευτικό πρόβλημα του Δήμου Διονύσου

ex004

Παρέμβαση για το αποχετευτικό πρόβλημα

του Δήμου Διονύσου

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου (28.05.2012), η δημοτική σύμβουλος της Συμμαχίας για τον Πολίτη κα Ελένη Παπαπαναγιώτου επανέφερε για μια ακόμη φορά το οξύ αποχετευτικό πρόβλημα του Δήμου, με βάση τις επεξεργασίες που έχει καταθέσει ο κ. Γεώργιος Πουλίδας, υπεύθυνος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής της δημοτικής παράταξης.

Και απευθυνόμενη στον κ. Καλαφατέλη τόνισε:

«Θα θέλαμε να θέσουμε δύο ερωτήματα:

α) σχετικά με τις συνδέσεις των τμημάτων του κατασκευασμένου αποχετευτικού δικτύου στις Δημοτικές Κοινότητες Αγ. Στεφάνου και Κρυονερίου με τον παρακηφίσιο αγωγό.

β) σχετικά με την επιστολή του κ. Σακελλαρίου προς την ΕΥΔΑΠ (09.04.2012).

Εξ όσων γνωρίζουμε, η ΕΥΔΑΠ είχε ήδη καθαρίσει και παραδώσει από τον Φεβρουάριο του 2008 το δευτερεύον δίκτυο ακαθάρτων του Αγίου Στεφάνου και συγκεκριμένα το τμήμα των 7 περίπου χιλιομέτρων, που κατασκευάστηκε επί δημαρχίας του κ. Σακελλαρίου.

Το δε δίκτυο του Κρυονερίου, που κατασκευάστηκε επί προεδρίας σας κ. Καλαφατέλη, είναι σχεδόν τελειωμένο (έχουν γίνει 135 επισκευές και εκκρεμούν ακόμη περίπου 50 μέτρα).

Η ΕΥΔΑΠ σε σχετικό έγγραφό της με ημερομηνία 7 Απριλίου 2011 αναφέρει ότι, η σύνδεση αυτών των τμημάτων με τον παρακηφίσιο αγωγό είναι εφικτή.

Το κυρίως όμως σημαντικό ερώτημα είναι: γιατί έπρεπε να περιμένετε να τελειώσουν πρώτα όλες οι εργασίες και μετά να γίνει ο συντονισμός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου με το Τμήμα Εσόδων του Δήμου, ώστε  να μελετηθεί και επιμεριστεί το κόστος σύνδεσης στον κάθε ιδιοκτήτη;

Ένα άλλο ερώτημα, που προκύπτει από την απάντηση σας σε παλιότερη παρέμβαση μας, είναι: Πιστεύετε στα σοβαρά ότι, οι συνδέσεις θα γίνουν το καλοκαίρι του 2012;

Σχετικά με τα τεύχη δημοπράτησης και έναρξης των εργασιών κατασκευής εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στις Δημοτικές κοινότητες Διονύσου, Ροδόπολης, Σταμάτας, Κρυονερίου και Αγ. Στεφάνου: ζητάμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, λαμβάνοντας υπόψη ότι, η καθυστέρηση είναι ήδη τεράστια.

Τέλος, ζητάμε την απάντηση της ΕΥΔΑΠ στην επιστολή του κ Σακελλαρίου, που εστάλη τον Απρίλιο του 2012.

Εμείς, θεωρούμε υποχρέωσή μας να κρατάμε το σοβαρό αυτό θέμα στην επικαιρότητα και γι΄ αυτό θα επανερχόμαστε συνεχώς.»

01.06.2012 Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york