Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ελεύθερος ο 24χρονος για τη δολοφονία του διαρρήκτη στην Παιανία



Ελεύθερος με την επιβολή του περιοριστικού όρου της υποχρέωσης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε ο 24χρονος φοιτητής για το περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στην Παιανία, οπότε καταδίωξε δύο διαρρήκτες και πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, τραυματίζοντας θανάσιμα τον ένα.

Ο νεαρός απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή για την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση εν βρασμώ ψυχικής ορμής» και φέρεται να τόνισε ότι το τραγικό περιστατικό οφείλεται σε εκπυρσοκρότηση του όπλου και όχι σε πρόθεσή του να αφαιρέσει μια ανθρώπινη ζωή. Σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο νεαρός δηλώνει μετανοιωμένος και σοκαρισμένος για την πράξη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, συνεκτιμήθηκε το γεγονός ότι ο 24χρονος όταν έσπευσαν οι αστυνομικοί στον τόπο του συμβάντος και ρώτησαν ποιος το έκανε, μόνος του απάντησε: «Εγώ το έκανα».

Στην Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί περίπου 200 πολίτες, γείτονες και φίλοι του νεαρού κατηγορούμενου, κάτοικοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Παιανίας. Οι συγκεντρωθέντες επευφημούσαν, φωνάζοντας «αθώος», τον φοιτητή την ώρα της προσαγωγής του στον εισαγγελέα, ενώ τον χειροκροτούσαν καθώς, συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς, περνούσε ανάμεσα τους. Η απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τους συγκεντρωμένους. 

Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους πολλοί από τους πολίτες που βρέθηκαν έξω από την Εισαγγελία , έκαναν λόγο για τραγική κατάσταση που βιώνουν οι κάτοικοι της Παιανίας με την «τρομακτική έξαρση της εγκληματικότητας» και τόνιζαν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιείκεια ο κατηγορούμενος, «είδε αγνώστους μέσα στο σπίτι του να απειλούν την μάνα του». Κάποιοι επίσης επεσήμαναν ότι «καταστράφηκε η ζωή του παιδιού».

Συντετριμμένος δηλώνει ο 24χρονος

Ο νεαρός, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, καταδίωξε διαρρήκτες που είχαν εισβάλει στο σπίτι του και είχαν απειλήσει τη μητέρα του για να κλείσει τον συναγερμό και τράπηκαν σε φυγή όταν επενέβη ο ίδιος και ο αδελφός του, αλλά στη συνέχεια αποπειράθηκαν να διαρρήξουν κοντινό σπίτι.



Η δίωξη ασκήθηκε μετά από σχεδόν 3 ώρες μελέτης της δικογραφίας από τον εισαγγελέα, καθώς έπρεπε να σταθμιστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες οδήγησαν στην αφαίρεση της ζωής του 43χρονου διαρρήκτη και να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες διάπραξης του εγκλήματος. Η αναγνώριση των ιδιαίτερων συνθηκών υπό τις οποίες ο νεαρός σκότωσε τον διαρρήκτη, όπως διατυπώθηκε στην απαγγελία κατηγορίας, σημαίνει ότι σε περίπτωση καταδίκης η προβλεπόμενη ποινή φθάνει έως τα 20 χρόνια.

Ο κατηγορούμενος, φανερά συντετριμμένος για την πράξη του φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και αποδίδει τους πυροβολισμούς σε εκπυρσοκρότηση του όπλου του όταν καταδιώκοντας τους διαρρήκτες παραπάτησε σε ανάχωμα του δρόμου. Υποστηρίζει επίσης, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ότι φοβήθηκε όταν άκουσε πυροβολισμούς - που είχε ρίξει κάτοικος όταν αντιλήφθηκε ότι οι διαρρήκτες επιχείρησαν να εισβάλουν σε σπίτι στην γειτονία- γιατί πίστεψε πως οι άγνωστοι ήταν εκείνοι που πυροβολούσαν. Επίσης φέρεται να τονίζει πως όταν βγήκε στον δρόμο αναγνώρισε τους διαρρήκτες που έτρεχαν να φύγουν από τους σωματότυπους τους.



Σε δηλώσεις τους οι νομικοί παραστάτες του νεαρού, ανέφεραν ότι οι εισαγγελείς απέδωσαν επιεικέστερη κατηγορία στον εντολέα τους, καθώς αποδέχθηκαν τις ιδιαίτερες συνθήκες του συμβάντος. Είπαν επίσης ότι ο 24χρονος είναι «σοκαρισμένος» για την πράξη του και δηλώνει απόλυτα μετανιωμένος που αφαίρεσε μία ζωή, πράξη που «θα την κουβαλάει διαρκώς μέσα του».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york