Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΕΝΑΡΞΗ 1ης ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ

  Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Γιάννης Οικονομάκος παραβρέθηκε τη Δευτέρα 4 Ιουνίου στην εναρκτήρια εκδήλωση της 1ης Περιβαλλοντικής Εβδομάδας του Δήμου Ωρωπού, στην αίθουσα του Δημοτ. Συμβουλίου (ΕΠΑΛ), που συνδιοργανώνεται με το Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος. Ο κ. Οικονομάκος, μεταξύ άλλων, απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας, για να δώσουν το δικό τους παρών στην ενεργή συμμετοχή για μια βιώσιμη ανάπτυξη.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθηνε η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, κα Αλέκα Κοντογιάννη, όπου μεταξύ άλλων τόνισε ότι «Από σήμερα μέχρι και τις 10 Ιουνίου ο Καλλικρατικός μας Δήμος δίνει το παρών σε όλες τις «πράσινες» δραστηριότητες, που σκοπό έχουν όχι μόνο την ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση των δημοτών και των μαθητών μας, σχετικά με τις νέες προοπτικές διαχείρισης και προστασίας του περιβάλλοντος. Στο πλαίσιο αυτό μια σειρά από εκδηλώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας, την διαχείριση των υδάτινων πόρων, την ανακύκλωση, την προστασία της θάλασσας, αλλά και του εθελοντισμού, δίνουν το στίγμα της συνειδητής μας προσπάθειας».

Επίσης, βασικός ομιλητής της εναρκτήριας εκδήλωσης ήταν ο κ. Μιχάλης Δεκλερής, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας και Αντιπρόεδρος του Σ.Τ.Ε επι τιμή, ο οποίος σημείωσε την ανάγκη προστασίας του φυσικού μας πλούτου από τους κινδύνους που εγκυμονούν σήμερα, ενώ στο πάνελ βρέθηκε και η κα Μάνια Στεφανάκη συνεργάτιδα του Επιμελητηρίου.

Με το πέρας των ομιλιών πραγματοποιηθηκε βράβευση μαθητών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με αφορμή τον μαθητικό -καλλιτεχνικό διαγωνισμό με θέμα το περιβάλλον. Τα βραβεία για το καλύτερο εικαστικό, «περιβαλλοντικό» έργο απονεμήθηκαν:

- στο 1ο Δημοτικό Νέων Παλατίων και Σκάλας Ωρωπού (1.000 ευρώ),

- στο Νηπιαγωγείο Αγ. Αποστόλων (500 ευρώ)

- και στο Δημοτικό Σχολείο Ωρωπού (250 ευρώ).

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Ωρωπού, κ. Οικονομάκος, στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε τα εξής:

«Ο τόπος μας, ο Δήμος Ωρωπού, είναι προικισμένος από την φύση με περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Ο εθνικός δρυμός της Πάρνηθας, η Λίμνη Μαραθώνα και ο υγροβιότοπος Ωρωπού είναι μόνο μερικά από τα σημεία που ξεχωρίζουν σε όλη την Ελλάδα και προσελκύουν τους επισκέπτες με την μοναδική και ανυπέρβλητη ομορφιά τους. Αυτό το περιβάλλον έχουμε χρέος να το διαφυλάξουμε. Έτσι, ως Δημοτική Αρχή, ακούμε τα δίκαια αιτήματα των δημοτών και θέτουμε την προστασία του περιβάλλοντος ως βασική προτεραιότητα στην πολιτική μας. Η καθιέρωση αυτών των εκδηλώσεων είναι μία μόνο από τις πολλές δράσεις που έχουν σημειωθεί και συμπεριλαμβάνονται στο στρατηγικό σχέδιο του Δήμου μας για το περιβάλλον. Είναι μια γιορτή για το Περιβάλλον, είναι μια γιορτή για όλους τους δημότες και σας προσκαλώ να αγκαλιάσετε όλες τις εκδηλώσεις,να έρθετε μαζί μας για πεζοπορία στη Λίμνη Μπελέτσι, για ποδήλατο σε όλο τον παραλιακό άξονα, να παρακολουθήσετε τα σεμινάρια και να ανακυκλώσετε υλικά στο ειδικό εργαστήριο. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτήν την προσπάθεια. Γι’ αυτό και κάθε πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση μας βρίσκει συμπαραστάτες και συμμέτοχους στην δημιουργία μιας νέας νοοτροπίας που θα προασπίζει και θα βελτιώνει την ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας. Ταυτόχρονα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, κα Αλέκα Κοντογιάννη, όλους τους φορείς και τους εθελοντές πολίτες από κάθε γωνιά του μεγάλου μας Δήμου που θα συμμετέχουν στην Περιβαλλοντική Εβδομάδα του Δήμου μας, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, και να απευθύνω παράλληλα ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν το δικό τους παρών στην ενεργή συμμετοχή για μια βιώσιμη ανάπτυξη».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york