Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ 11-12 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ

11-12 ΜΑΪΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ

Την ιστορία της τέχνης του Ψηφιδωτού, γνώρισαν οι δεκάδες επισκέπτες μέσα από τα έργα της έκθεσης "Ψηφιδωτές Ιστορίες", που φιλοξένησε από τις 11 Μαΐου και για εννέα ημέρες, το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μαρκοπούλου.

Το κοινό είχε επίσης τη μοναδική ευκαιρία να παραβρεθεί σε μια δράση που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 19 και 20 Μαΐου: την ομαδική κατασκευή, σε συλλογικό επίπεδο, ενός υπαίθριου ψηφιδωτού γλυπτού στην πλατεία Πέτρου Παναγιώτου στο Μαρκόπουλο, με την ενεργό παρουσία δύο διεθνούς εμβέλειας ψηφοθετών: των κ. κ. Manfred Hoehn και Giovanni Travisanutto, προέδρου και μέλους της Διεθνούς Ένωσης Σύγχρονων Ψηφοθετών AIMC (Associazione Internationale dei Mosaicisti Contemporanei) αντίστοιχα.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου θέλει να ευχαριστήσει τον Ελληνικό Σύλλογο Ψηφιδωτού και ιδιαίτερα τη συντοπίτισσά μας κα Λουκία Ορφανού, για τη συνεισφορά της στη διοργάνωση αυτής της εξαίρετης πρωτοβουλίας στον τόπο μας. Οι δημότες μας είχαν την ευκαιρία που έδωσε στους δημότες μας, να γνωρίσουν από κοντά τη σημαντική, αλλά λιγότερο προβεβλημένη τέχνη του ψηφιδωτού και να μείνει παρακαταθήκη στην πόλη, ένα ζωντανό ενθύμιο-έργο τέχνης, στην πλατεία Π. Παναγιώτου «Σάρα».

Στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Άρτεμις» Μαρκοπούλου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαΐου, την ιδιαίτερη μουσικοχορευτική παράσταση «Ζωή σαν Παραμύθι». Η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Κορωπίου έκανε την υπέρβαση, παρουσιάζοντας το ομώνυμο έργο της κ. Χριστίνας Νικολάου, με αφορμή τα 25 χρόνια από την ίδρυση του Σχολείου, αντιπαραθέτοντας ανέμελες και αθώες μουσικές στιγμές του παρελθόντος, στη σημερινή αδιέξοδο της εποχής μας.

Ταυτόχρονα, οι συντελεστές της παράστασης, ανταποκρίθηκαν στο διαρκές κάλεσμα του Δήμου Μαρκοπούλου, συγκεντρώνοντας – αντί εισιτηρίου – τρόφιμα και είδη ανάγκης, για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας. Μια πρωτότυπη δράση, που έτυχε συγκινητικής ανταπόκρισης από το κοινό!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

έργα από την έκθεση ψηφιδωτού η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Παιδείας Μαρία Κιμπιζή στην εκδήλωση ομαδικής κατασκευής υπαίθριου ψηφιδωτού γλυπτού στη Σάρα προσφορές για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Μαρκοπούλου από το κοινό της θεατρικής παράστασης στιγμιότυπο από τα εγκαίνια στιγμιότυπο της παράστασης το ψηφιδωτό γλυπτό που κατασκευάστηκε ομαδικά σε εκδήλωση στη Σάρα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york