Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Zumba: Το νέο trend της γυμναστικής







Λικνίσου στους ρυθμούς της Zumba και κάψε λίπος με κινήσεις που σε απογειώνουν. Μάθε περισσότερα για το νέο trend γυμναστικής.Τα τελευταία χρόνια η Zumba αποκτά ολοένα και περισσότερους λάτρεις ως μια επαναστατική μέθοδος εκγύμνασης που ενσωματώνει λάτιν ρυθμούς, εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα για να δημιουργήσει ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness.

Σύμφωνα με τους ειδικούς η Zumba είναι ένα ομαδικό, αερόβιο πρόγραμμα που ενσωματώνει λάτιν ρυθμούς και εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα στην ρουτίνα του αερόμπικ, δημιουργώντας ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα fitness που γυμνάζει όλο το σώμα. Με το μότο «Ξέχνα την γυμναστική και μπες στο πάρτι», η φιλοσοφία του είναι πως δεν χρειάζεται να πονάς και να υποφέρεις για να φτιάξεις ένα όμορφο κορμί.

Διδάσκεται σε γυμναστήρια αλλά και σχολές χορού, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του γυμναστή διασημοτήτων Beto Perez, ο οποίος ανέπτυξε αυτή την μέθοδο στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Κoλομβία στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Η ιδέα ήρθε σχεδόν τυχαία όταν ο γυμναστής έφτασε στο μάθημά του και συνειδητοποίησε πως είχε ξεχάσει να φέρει μαζί την κασέτα με τη μουσική. Έτσι, πήρε μια κασέτα με λάτιν τραγούδια που άκουγε στο αυτοκίνητό του και έτσι γεννήθηκε η Zumba. Από τον αυτοσχεδιασμό του αυτό ξεκίνησε μια καινούρια, επαναστατική ιδέα στο fitness, που δεν άργησε να γίνει παγκόσμιο φαινόμενο.

Σήμερα, η Ζumba διδάσκεται σε 90.000 σημεία σε 110 χώρες, με 10 εκατομμύρια συμμετέχοντες σε εβδομαδιαία βάση. Το αποτέλεσμα επιταχύνετε μέσα από μια ξεσηκωτική ατμόσφαιρα με δυνατή μουσική, χορευτικές φιγούρες που συνδυάζουν salsa, merengue, reggaeton, samba, flamenco,tango, cumbia, cha-cha, λίγο belly dance και πολύ θετική ενέργεια.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york