Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ: «ΒΑΔΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ» [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

t112

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΒΑΔΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ»

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2012, με την ευκαιρία της διεθνούς ημέρας Μουσείων, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο μουσείο της Βραυρώνας. Μετά από μια σύντομη αλλά και περιεκτική παρουσίαση (...διαθέσιμη εδώ...) που έκανε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κίνησης κα Ευγενία Σπυροπούλου, είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε από κοντά τα αρχαία ευρήματα, που σημειωτέον όλα προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων. Το πλήθος και η σπανιότητα των ευρημάτων, καθώς και η οργάνωση του Μουσείου μας εξέπληξαν ευχάριστα. Ωστόσο, με λύπη μας πληροφορηθήκαμε από τους υπευθύνους του μουσείου ότι η επισκεψιμότητά του βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο. Δεσμευτήκαμε να κάνουμε ότι περνάει απ’ το χέρι μας ώστε να αυξηθεί. Με το πέρας της παρουσίασης και της ξενάγησης αποχωρήσαμε πλήρως ικανοποιημένοι, εφοδιασμένοι και από ένα DVD που περιείχε την εικονική περιήγηση στο μουσείο, το οποίο ετοίμασε το μέλος της Κίνησης κ. Γιώργος Τρουλινός (...διαθέσιμη εδώ...).

Στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση στον γύρω αρχαιολογικό χώρο (πάντα έξω από την περίφραξη, διότι οι συνεχιζόμενες εργασίες, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν την Άνοιξη του 2013, δεν επιτρέπουν την είσοδο στο εσωτερικό του). Ο περίπατος συνεχίστηκε ακολουθώντας το μονοπάτι που έχει κατασκευαστεί και για τα άτομα με προβλήματα όρασης και διασχίσαμε τον υγροβιότοπο βαδίζοντας δίπλα στην κοίτη του Ερασίνου ποταμού μέχρι την εκβολή του.

Η οδοιπορία συνεχίστηκε δίπλα στη θάλασσα, όπου συναντήσαμε τα παλαιά πολυβολεία, τα οποία σώζονται σε καλή κατάσταση και καταλήξουμε στην παραλία της Νέας Βραυρώνας. Εκεί, κάτω από μεγάλα αρμυρίκια, απολαύσαμε παγωμένο Καρδιτσιώτικο τσιπουράκι και κρασάκι Μεσογείων, προσφορά της Κίνησής μας.

Οι μεζέδες που είχαν ετοιμάσει εκ των ενόντων οι συμμετέχοντες ήταν υπέροχοι, ενώ μερικοί τολμηροί βούτηξαν στην πεντακάθαρη θάλασσα, ορισμένοι εξ αυτών για πρώτη φορά εφέτος, ενώ έγινε και μεγάλη συζήτηση τόσο για τις εκλογές όσο και για τα δημοτικά δρώμενα.

Το απομεσήμερο, με τις αισθήσεις μας και το μυαλό μας γεμάτα από την ευχάριστη και περιεκτική εξόρμηση, πήραμε το δρόμο της επιστροφής και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη φορά.

Πόρτο Ράφτη, 28/05/2012

Για τη Δημοτική Κίνηση

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»

το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

www.dynami-elpidas

t111 t109 t110

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york