Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Νέος φονικός σεισμός στη βόρεια Ιταλία

Ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, ενώ το εστιακό βάθος δεν ξεπερνούσε τα 9,6 χλμ.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 9.00 το πρωί (10.00 ώρα Ελλάδας), το επίκεντρό της ήταν 30 χλμ έξω από την Μόντενα και έγινε αισθητή σε Μπολόνια, Μιλάνο και Τορίνο.

Ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 4,7 Ρίχτερ και 4,2 Ρίχτερ στις 10.27 (ώρα Ιταλίας) και 10.40 αντίστοιχα.

Τα ιταλικά ΜΜΕ κάνουν λόγο μέχρι τώρα για 15 νεκρούς, ενώ έχουν αναφερθεί καταρρεύσεις κτιρίων σε πολλές από τις περιοχές (Μιράντολα, Φινάλε Εμίλια Σαν Φελίτσε και Καβέτσο) που είχαν ήδη πληγεί από τον σεισμό της 20ης Μαϊου, ο οποίος στέρησε την ζωή σε συνολικά 7 ανθρώπους.

«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή, αρκετοί άνθρωποι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια» δήλωσε στο SkyTG4 ο Αλμπέρτο Σιλβέστρι, δήμαρχος του Σαν Φελίτσε σουλ Πάναρο. 

Τεράστιες είναι οι καταστροφές στην κοινότητα του Καβέτσο, στην περιοχή της Μόντενα, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, όπου σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές επικρατεί χάος, αφού το 75% των σπιτιών έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές ή έχει καταστραφεί ολοσχερώς. 

Στην Μπολόνια εκκενώθηκαν καταστήματα όπως επίσης και αρκετά σχολεία. Στο Μιλάνο εκκενώθηκαν δεκάδες γραφεία. Δίκτυα κινητής και σταθερής τηλεφωνίας τέθηκαν εκτός λειτουργίας, ενώ προβλήματα δημιουργήθηκαν και στα δρομολόγια τρένων με αποτέλεσμα να διακοπεί η σιδηροδρομική σύνδεση από Πάντοβα, Βερόνα και Μιλάνο προς Μπολόνια αλλά και μεταξύ Βερόνα, Μάντοβα και Μόντενα.

Ο νέος ισχυρός σεισμός έσπειρε πανικό στους κατοίκους, πολλοί εκ των οποίων μένουν ακόμη σε αντίσκηνα, μετά τον σεισμό στις 20/5 που κατέστρεψε επίσης πολλές κατοικίες, εργοστάσια και ιστορικά κτίρια.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york