Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ - Χρήση σχολικών και δημοτικών χώρων

ΛΣΡ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΔΝΤ και της ΕΕ που προσπαθεί να εμποδίσει την οργάνωση και τη δημόσια έκφραση των λαϊκών αγώνων απέδειξε ότι είναι η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη του κου Χρηστόπουλου, στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο στις 22-3-2012.

Η δημοτική αρχή επιχείρησε να υπονομεύσει το κεκτημένο δημοκρατικό δικαίωμα για τους φορείς, τα σωματεία και τους πολιτικούς χώρους να χρησιμοποιούν τους δημοτικούς χώρους της περιοχής μας, θέτοντας ψήφισμα - με περίτεχνες νομοθετικές διατυπώσεις και ποικίλα προαπαιτούμενα (π.χ καταστατικό σωματείου)- για τις προϋποθέσεις παραχώρησης των χώρων αυτών. Η Δημοτική αρχή στήριξε πλήρως την -υποτίθεται γνωμοδοτική- θέση της Δημοτικής Επιτροπής παιδείας για την απαγόρευση της χρήσης των σχολικών χώρων σε πολιτικά κόμματα, παρατάξεις ή συνδυασμούς. Επιχειρεί μάλιστα ως Πόντιος Πιλάτος να ακυρώσει την ανοιχτή διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου υποστηρίζοντας ότι προτάσεις για τη χρήση δημοτικών χώρων θα τίθενται υπόψη του δημοτικού συμβουλίου, μόνο αν εγκριθούν σε προέλεγχο.

 Καλούμε τους δημότες της περιοχής μας να αναρωτηθούνε αν η δημοτική αρχή που στηρίζεται και αυτή από πολιτική δημοτική παράταξη θεωρεί τον εαυτό της εκτός κοινωνικού πλαισίου, ο οποίος, κατά συνέπεια, δεν μπορεί να εκφράζεται δημόσια σε δημοτικούς χώρους. Άλλο είναι το ζητούμενο τους φυσικά. Η δράση του λαού είναι που τη φοβίζει. Η δημοτική αρχή έχει ενοχληθεί από την αγωνιστική στάση εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής, από τις εκδηλώσεις της Λαϊκής Επιτροπής, για τα Χαράτσια, για τα Κέντρα Υγείας της ευρύτερης περιοχής, για τις κινήσεις της ομάδας γυναικών της ΟΓΕ για τον υποσιτισμό. Για αυτό και θέλει να περιορίσει τη δράση του ΚΚΕ που καθημερινά στους δρόμους, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές και με δημόσιες συγκεντρώσεις καλεί εργαζόμενους, την λαϊκή οικογένεια να ανατρέψει την πολιτική που την γυρνά στο Μεσαίωνα.

 Μήπως μια ένωση πολιτών, όπως επιτροπές ενάντια στα χαράτσια, ομάδες πολιτών, ενώσεις εργαζομένων θα πρέπει να αποκλείονται από θέση αρχής και δια παντός από κάθε δημόσιο χώρο. Ο αντιλαϊκός σχεδιασμός τους φαίνεται και από το γεγονός ότι έθεσαν και χρηματικό ποσό για την χρήση των σχολικών χώρων, για τους οποίους πληρώνουμε βαρύτατα δημοτικά τέλη.

 Όταν η παράταξη μας μάλιστα άσκησε πίεση για την απόσυρση αυτών των περιορισμών, ο αντικομουνισμός από μέλη της δημοτικής αρχής ήταν ξέχειλος. Επιτέθηκαν ακόμα και στην διοργάνωση της θεατρικής εκδήλωσης για τους Χαλυβουργούς στο σχολείο της Ραφήνας με επιχειρήματα του τύπου «λερώσατε την αίθουσα, βρέθηκαν εφημερίδες στην αίθουσα, δεν πληρώσατε για τη θέρμανση» (που δεν υπήρξε). Μάλιστα όταν απαντήσαμε με αποφασιστικότητα ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα καλέσει το λαό να παλέψει για να μην εμποδιστεί η δημόσια έκφραση τους  και ότι η δημοτική αρχή πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, τότε ακούστηκαν σκοταδιστικά επιχειρήματα του τύπου θέλετε «Εμφύλιο και Δεκεμβριανά».

Η εμπάθεια της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα της επικεφαλής της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας ήταν τέτοια, ώστε τελικά ανέβαλλαν την ψηφοφορία για την έγκριση  αιτήματος του Συνδικάτου Οικοδόμων για την παραχώρηση αίθουσας για τη διδασκαλία μητρικής γλώσσας μεταναστών προβάλλοντας και το αναληθές επιχείρημα ότι το Σωματείο δεν είχε καταθέσει αίτημα, πράγμα που αναιρείται από τον αριθμό πρωτοκόλλου κατάθεσης του αιτήματος ( 29-12-2011, αρ. 12287). 

Η αποφασιστική στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης συνέβαλε στην αποκάλυψη των προθέσεων του ψηφίσματος και στην  καταψήφιση του από τη μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση, καθώς μέλη της συμφώνησαν ότι δεν πρέπει οι πολιτικοί χώροι και συνδυασμοί να  αποκλείονται από δημόσιους χώρους.

Η επίθεση που δεχτήκαμε μας πεισμώνει να εντείνουμε τις προσπάθειες μας. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, άνεργο, γυναίκα, φορείς και σωματεία της περιοχής μας να καταδικάσουν τη στάση της δημοτικής αρχής και οργανωμένα, συλλογικά, μαχητικά να μην επιτρέψουν το περιορισμό και τον αποκλεισμό από τους δημόσιους χώρους όλων αυτών που αγωνίζονται για να ανατραπεί η σημερινή βαρβαρότητα.  

 

Οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου (που στηρίζει το ΚΚΕ)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york