Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ηχηρά μηνύματα από το ρήγμα στην πλειοψηφία του Δήμου Διονύσου

029

Ηχηρά μηνύματα από το ρήγμα στην πλειοψηφία

του  Δήμου  Διονύσου

 

Το ρήγμα, που προκλήθηκε πρόσφατα στην παράταξη της πλειοψηφίας του Δήμου Διονύσου, ανέδειξε πολλαπλά μηνύματα και έφερε στην επιφάνεια σοβαρά ζητήματα, που αξίζει τον κόπο να αναφερθούν.

 

1.   Η δημοτική παράταξη Ενωτική Πρωτοβουλία και η δημοτική πλειοψηφία έχουν παραμερισθεί και τη θέση τους έχει καταλάβει η δημοτική ομάδα του δημάρχου.

 

2.   Στο εσωτερικό της παράταξης, που διοικεί το Δήμο Διονύσου, κυριαρχούν η έλλειψη δημοκρατικών κανόνων λειτουργίας, διαβούλευσης και διαλόγου, η επιβολή αντιδημοκρατικών πρακτικών στην αντιμετώπιση των διαφορετικών φωνών και απόψεων. Επίσης, στους κόλπους της λειτουργούν εξωθεσμικά κέντρα με βαρύνοντα ρόλο, με «σκοπιμότητες και συμφέροντα».

 

3.   Η δημοτική αρχή λειτουργεί μέσα από  μηχανισμούς πελατειακών σχέσεων, παλαιοκομματικών αντιλήψεων και  άκρατο παραγοντισμό. Επικρατεί η αδιαφάνεια, η προχειρότητα, η αναξιοκρατία, τα προσωπικά και παραταξιακά συμφέροντα σε βάρος των συμφερόντων των δημοτών.

 

4.   Η δημοτική πλειοψηφία έχει απομακρυνθεί από τις ιδρυτικές αρχές της Ενωτικής Πρωτοβουλίας και έχει υποταχθεί στις  επιταγές του «δημάρχου και της παρέας του».

 

5.   Η Επιτροπή Διαβούλευσης και ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης ναυάγησαν, με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής.

 

6.   Η δημοτική πλειοψηφία δεν κατόρθωσε να συμφωνήσει σε ενιαία στάση και πολιτική για σοβαρά θέματα του Δήμου, όπως το ΤΥΠΕΤ Διονύσου, η Απογραφή, τα Δημοτικά Τέλη, με αποτέλεσμα να παρουσιασθεί πολυδιασπασμένη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

7.   Η δημοτική αρχή προχωρεί, ερήμην της δημοτικής ομάδας της πλειοψηφίας σε «αυθαίρετες και αυτοκρατορικές πρακτικές» στην επιλογή συμβούλων και γραμματέων, χωρίς κριτήρια επιλογής και με σημαντικό οικονομικό κόστος για τον Δήμο.

 

 

Μετά το ρήγμα στη δημοτική πλειοψηφία και τις εξελίξεις, που αυτό σηματοδοτεί, τίποτα πια δεν είναι ίδιο με πριν. Βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο, όπου η ανασύνθεση του δημοτικού σκηνικού αποκτά πλέον επείγοντα και δραματικό χαρακτήρα, πριν είναι πολύ αργά για το Δήμο και τους δημότες.

 

Καμιά αυταπάτη ή ψευδαίσθηση δεν δικαιολογείται μπροστά στον εκτροχιασμό των πάντων.

Η αδράνεια και η καθυστέρηση στην ανάληψη εξυγιαντικών πρωτοβουλιών προσθέτει νέες, βαριές συνέπειες για το Δήμο και τους δημότες.

Η ανοχή είναι συνενοχή!

 

Απέναντι σε μια έντρομη από τις ραγδαίες εξελίξεις δημοτική αρχή πρέπει να ορθωθεί ένα αρραγές μέτωπο υπεράσπισης της νομιμότητας, της ηθικής και του δημοσίου συμφέροντος.

 

02.04.2012                               Το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york