Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Το Ταξίδι της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ στον κόσμο του Future Library ξεκίνησε!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ν.Π.Δ.Δ. ΣΦΗΤΤΟΣ

 

Το Ταξίδι της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

στον κόσμο του Future Library ξεκίνησε!

 

            Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή της στο τριήμερο σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε στις 14 – 16 Μαρτίου 2012 στη Βέροια, με σκοπό να προετοιμάσει τους βιβλιοθηκονόμους 80 επίλεκτων βιβλιοθηκών  της Ελλάδας για τη διεξαγωγή της καλοκαιρινής εκστρατείας με τίτλο «Διαδρομές με Πυξίδα την Βιβλιοθήκη», για μικρά και μεγάλα παιδιά.

            Στόχος της εκστρατείας είναι να προωθήσει την ανάγνωση, τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στους χρήστες των Δημοτικών και Δημόσιων Βιβλιοθηκών και να καταστήσει τις Βιβλιοθήκες ως κέντρα των τοπικών κοινωνιών.

            Οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν 7 βιωματικά σεμινάρια για τους τρόπους και τις τεχνικές που οργανώνεται μια εκστρατεία και προετοιμάστηκαν για την υλοποίηση των δράσεων του καλοκαιριού  που καλύπτουν ποικίλες θεματικές ενότητες όπως εικαστικά εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια, αφηγήσεις.

            Η πρωτοβουλία ανήκει στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «FUTURE LIBRARY: Προώθηση Καινοτομίας, Δημιουργικότητας και Κοινωνικών Δικτύων» (www.futurelibrary.gr) που ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011 με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Υπεύθυνος του Προγράμματος και της εταιρείας είναι ο κ. Ι. Τροχόπουλος, Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

            Από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου συμμετείχαν οι βιβλιοθηκονόμοι κα Μάρθα Παπαμικρούλη, κα Σωτηρία Νικολού και η κα Αγγελική Γκίκα, μέλος του Δ.Σ. «ΣΦΗΤΤΟΣ».

424026_10150601998303091_711818090_9140380_1793812542_n

 024

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york