Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Με χαρά και περηφάνια γιόρτασε κι φέτος την 25η Μαρτίου το Λύκειο των Ελληνίδων Ραφήνας

«Χαρά που έχουν τα βουνά

Κι οι κάμποι περηφάνια

Γιατί γιορτάζει η Παναγιά

Γιορτάζει κι η Πατρίδα»

                  (Δημοτικό τραγούδι της κλεφτουριάς)

100_1078 Με χαρά και περηφάνια γιόρτασε κι φέτος την 25η Μαρτίου το Λύκειο των Ελληνίδων Ραφήνας, με παραδοσιακούς χορούς από την Ήπειρο και τα νησιά των Κυκλάδων στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας.

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία του τμήματος ενηλίκων που συμμετείχε τόσο στην παρέλαση όσο και στους παραδοσιακούς χορούς. Όλοι μας καμαρώσαμε τις λεβεντόκορμες γυναίκες με φορεσιές από το Μέτσοβο και το Ζαγόρι της Ηπείρου και τους άνδρες των χορευτικών ομάδων με την τιμημένη Φουστανέλα.  Οι χοροί και τα τραγούδια τους ήταν αφιερωμένα στους κλέφτες και τους αρματολούς. Η χορευτική ομάδα με μαθητές Λυκείου, φοιτητές και πτυχιούχους έφερε το αιγαιοπελαγίτικο μελτέμι στη Ραφήνα με χορούς από τις Κυκλάδες.

Τη μεγαλύτερη εντύπωση όμως προκάλεσαν οι 10 Φουστανελάδες, οι οποίοι χόρεψαν τους κλέφτικους χορούς με το σωστό ύφος και  λεβεντιά που πηγάζουν από τους στίχους και τη μουσική σύνθεση των τραγουδιών αυτών.

Το Λύκειο των Ελληνίδων πιστό στις αρχές του, υπηρετεί με σεβασμό την παράδοση και φροντίζει να την κρατά ζωντανή και αειθαλή.  Ευχαριστεί θερμά τον δάσκαλο παραδοσιακών χορών κ. Τάσο Πλίτση, για την πολύτιμη μετάδοση των γνώσεών του όχι μόνο στους χορούς, αλλά και στην λαογραφία και την ιστορία κάθε τόπου όπου ζουν και έζησαν Έλληνες.

Ευχαριστεί επίσης θερμά το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου για την άψογη συνεργασία του με το Λύκειο των Ελληνίδων και τη συνεχή στήριξή του στο θεσμό.

1 σχόλια:

Κωνσταντίνος Γάκης είπε...

Και του χρόνου, με Υγεία!

Πρόταση: Η επόμενη εκδήλωση να γίνει στο εκκλησάκι του Άγιου Νικόλα, με νησιώτικους χορούς!

Η επίσημη σελίδα στο fb του Λυκείου των Ελληνίδων Ραφήνας, https://www.facebook.com/LikeioTwnEllinidwnRafinas

Επισκεφθείτε τη, κι αν είστε και μέλη του fb πατήστε ‘Μου αρέσει’ πάνω δεξιά για να ενημερώνεστε για τα νέα του ΛΕΡ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york