Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Αλέκος Φιλιππούσης: Επιτέλους κ. Βελιώτη και κ. Βίτσιο, μη κοροϊδεύεται τον κόσμο!

| |


Στη μάχη του  καλύτερου μαθηματικού, εξελίξετε  η εσωτερική αντιπαράθεση στο  συνδυασμό του κ. Κωνσταντά!
Βίτσιος και  Βελιώτης έχουν βάλει κάτω τα κομπιουτεράκια και προσπαθούν να δείξουν ότι ο ένας είναι καλύτερος απ’ τον άλλον στους «μουσαντένιους» υπολογισμούς.
Όλοι γνωρίζουν πως οι δύο άνδρες, όχι μόνο δεν έχουν τις καλύτερες σχέσεις, αλλά είναι ορκισμένοι εχθροί! Αυτοί που λένε για τα Δημοτικά συμβούλια του Γέρακα και το επίπεδό τους, είναι αυτοί που επί τέσσερα χρόνια έχουν ανταλλάξει τέτοιες ύβρεις μεταξύ τους που δεν επιτρέπεται να γραφτούν σε ένα κείμενο και δεν είναι άλλοι από την Αντιπολίτευση!
Στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο με την έναρξη της θητείας  τους, (Ιανουάριος 2007)  Βάμβουκας και Παναγόπουλος αποχώρησαν από το συνδυασμό του Βελιώτη ο οποίος διέγραψε τον Καρκούλια χωρίς τις απαιτούμενες διαδικασίες, (ο ίδιος επικαλείται αποχώρηση).
Όλα αυτά τα χρόνια (2006-2010) Βελιώτης και Βίτσιος έχουν ανταλλάξει ουκ ολίγες φορές προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλον.
Ο Βελιώτης έχει έρθει  σε παρολίγον δικαστική  αντιπαράθεση με τον  Βάμβουκα.
Σήμερα  τι;
ΜΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!
Κοροϊδεύουν τον  κόσμο ότι είναι αγαπημένοι και έχουν μια αγαστή συνεργασία!
Τα  έχουν «βάλει»  με τον Καρκούλια  και με τον υποφαινόμενο γιατί στηρίζουμε τον Δήμαρχο Γέρακα!
Ας κοιτάξουν  το σπίτι τους πρώτα και μετά να κρίνουν τον απέναντι!
Ας μιλήσουν και λίγο θετικά και να μας πουν τους λόγους για τους οποίους σας καλούν να τους ψηφίσετε. Το μόνο που προσπαθούν να σας πείσουν. είναι να μην ψηφίσετε τον Ζούτσο!
Δεν έχω διαβάσει ούτε μια αράδα, από  τις δεκάδες που  έχουν γράψει, που  να αναφέρονται στο  τι αυτοί θα κάνουν!
Δεν έχω διαβάσει ούτε μια αράδα για το έργο του Δημάρχου που υποστηρίζουν!
Το μόνο που  κάνουν, είναι να προσπαθούν να αναβαθμίσουν την καλύβα τους, απαξιώνοντας τη βίλλα  του απέναντι!
Ο λαός έχει και μνήμη  και κρίση!
Αλέκος  Φιλιππούσης Best Blogger Tips

Ο Βασίλης Καΐλας Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος Καλυβίων με τη "Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού"

| | | |



Βασίλης Καΐλας

Ηθοποιός

Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος Καλυβίων

με τη "Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού"

6977598859, e-mail: kailasb53@yahoo.gr

Γεννήθηκα στον Πειραιά, αλλά τα παιδικά και τα εφηβικά μου χρόνια τα έζησα στην Πλάκα. Συμμετείχα σε πολλές ελληνικές ταινίες, 117 συνολικά, καθώς και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τη σκηνοθεσία μεταγλωτήσεων.

Eίμαι λάτρης του αθλητισμού και ειδικά των θαλάσσιων σπορ, έτσι η επιλογή τόπου κατοικίας δεν θα μπορούσε να είναι μακριά από τη θάλασσα.Το Λαγονήσι που επέλεξα με την οικογένεια μου να ζήσω, είναι ένας ευλογημένος τόπος, όπως και όλες οι περιοχές που απαρτίζουν το νέο Δήμο Σαρωνικού, που οραματίζομαι να γίνει και ένας πολιτισμένος τόπος.

Είμαι παντρεμένος με την ΄Αννα και έχουμε μία κόρη 26 ετών.



Best Blogger Tips

ΠΡΟΣΟΧΗ......ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΙΟΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ΕΝΑΣ ΙΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΟ FACEBOOK O ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ.
ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΕΡΘΕΙ ΜΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ Η ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΣΑΣ ΟΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΓΙΑ ΣΑΣ, ΝΑ ΣΒΗΣΕΤΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ...ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΤΕ!!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ...

I got you a surprise www.ivashkeviciga.blogspot.com

I got you a surprise www.svobodaacigek.blogspot.com

I got you a surprise www.adriannanunifi.blogspot.com 


rokakias.blogspot.com Best Blogger Tips

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού Σταμάτης Γκίνης, καλεί σε δημόσια διαβούλευση όλους τους επιχειρηματίες και κατοίκους του Λαγονησίου

| | | |


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 


Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού Σταμάτης Γκίνης, καλεί, αύριο Δευτέρα 1/11 στο NOVO (λεωφόρος Καλυβίων 2) και ώρα 6 απογευματινή, σε δημόσια διαβούλευση όλους τους επιχειρηματίες και κατοίκους του Λαγονησίου, για να ακούσετε το πρόγραμμα του συνδυασμού «ΣΑΡΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ» και συζητήσετε μαζί τις προτεινόμενες λύσεις των προβλημάτων της περιοχής.

Γραφείο Τύπου
Σαρωνική  Συμμαχία 
email: info@saronikisymmaxia.gr  Best Blogger Tips

Δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου σχετικά με την συμμετοχή του πρωθυπουργού στον Μαραθώνιο

Έχουμε συνηθίσει ν' ακούμε τον πρωθυπουργό να δηλώνει ξανά και ξανά ότι είναι γυιός του Α. Παπανδρέου και εγγονός του Γ. Παπανδρέου. Σήμερα αποφάσισε να διεκδικήσει ότι είναι και δισέγγονος του... Σπύρου Λούη. Ο κ. Παπανδρέου δεν έχει καταλάβει τίποτε από το νόημα και το μήνυμα του Μαραθωνίου. Το μήνυμα της πάλης και της αντίστασης του μικρού απέναντι στον μεγάλο εισβολέα. Το μήνυμα της δύναμης της ελευθερίας απέναντι σε κάθε προσπάθεια επιβολής. Οι πολιτικές επιλογές του πρωθυπουργού βρίσκονται στον αντίποδα αυτών των μηνυμάτων, τα δε επικοινωνιακά τρυκ του κινούνται μεταξύ θράσους και γελοιότητας. Best Blogger Tips

Ιωάννα Αυγεροπούλου: Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με τη "Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού"

| | | |



Ιωάννα Αυγεροπούλου

Δικηγόρος Μιλάνου και Αθηνών

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος

με τη "Σύγχρονη Πόλη Σαρωνικού"

e-amil: ioavde@gmail.com, 6974832824



Σπουδές και ακαδημαϊκοί τίτλοι

- Τον Ιούλιο 1971 έλαβα απολυτήριο (κλασική κατεύθυνση) από το Λύκειο Ουρσουλίνες του Λουγκάνο με βαθμολογία 58/60.

- Τον Ιούλιο 1975 έλαβα Πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνο με βαθμολογία 110/110

- Εκπόνησα Διπλωματική εργασία στο Διεθνές Δίκαιο με θέμα: «Η από 11.9.1976 απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για την ηπειρωτική πλατφόρμα του Αιγαίου»

- Εκπόνησα Δευτερεύουσα διπλωματική εργασία με θέμα: «Το ελληνικό οικογενειακό δίκαιο: υποθέσεις και προοπτικές στην νεοελληνική λογοτεχνία».

- Τον Ιανουάριο 1978 έλαβε χώρα η εγγραφή μου στον Δικηγορικό Σύλλογο του Μιλάνο.

-Τον Σεπτέμβριο 1983 έλαβα νομιμοποίηση από το ιταλικό κράτος για την διδασκαλία των νομικών και οικονομικών επιστημών σύμφωνα με το άρθρο 76 του νόμου 270 της 20/5/82.

- Τον Μάιο 1984 ήμουν επιτυχούσα στον δημόσιο διαγωνισμό του ΠΔ 4/9/1982 για την διδασκαλία των νομικών και οικονομικών επιστημών στα ινστιτούτα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ιταλίας

- Τον Ιούνιο 1991 έλαβα Δίπλωμα αγγλικής γλώσσας.

Επαγγελματική εμπειρία

- Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 75/76, 76/77, 78/79, 79/80 σύναψη σύμβασης με το Πανεπιστήμιο του Μιλάνο για την ανάθεση της θέσης του λέκτορα νεολληνικής γλώσσας στο Τμήμα Φιλολογίας και ΦΙΛΟΣΟΦΊΑς ΤΟΥ Πανεπιστημίου του Μιλάνο.

- Κατά το ακαδημαϊκό έτος 1980/81 συνεργάστηκε με τον καθηγητή Fausto Pocar, της έδρας του Διεθνούς Ιδιωτικού και Δικονομικού Δικαίου, Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου του Μιλάνο.

- Κατά τα ακαδημαϊκά έτη 1981/82, 82/83, διδασκαλία στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής του Μιλάνο

- Κατά το ακαδημαϊκό έτος 1984/85 δικαιούχος της έδρας του Ευρωπαϊκού Δικαίου του Ινστιτούτου του Διεθνούς Ιδιωτικού και Δικονομικού Δικαίου στο Μιλάνο.

- Κατά το έτος 1994/95 παύει τη διδασκαλία.

- Από το 1975 έως 1978 συνεργάζεται με το Δικηγορικό Γραφείο Spreafico- Gronen στο Μιλάνο, το οποίο ειδικεύεται στο Εμπορικό και Διεθνές Δίκαιο

- Από το 1978/79 συνεργάζεται με το Δικηγορικό γραφείο του Roberto Romano στο Μιλάνο το οποίο ειδικεύεται σε Αστικό Δίκαιο και ιδίως στο Εμπορικό και Διεθνές Δίκαιο

- Το Φεβρουάριο 1979 ξεκίνημα προσωπικού γραφείου με τα ακόλουθα αντικείμενα:

Α) Αστικό Δίκαιο, εμπορικό, διεθνές και πιο συγκεκριμένα εθνικές και διεθνείς συμβάσεις

Β) Διοικητικό Δίκαιο γενικά και ειδικότερα δημόσιο δίκαιο και σχολαστικό δίκαιο

Γ) Αυτοκινητιστικά: εμπειρία που αποκτήθηκε από τις σχέσεις Ιταλίας- Ελλάδας και από τον αυξημένο αριθμό ατυχημάτων ελληνικών οχημάτων στην Ιταλία και ιταλικών οχημάτων στην Ελλάδα. Αποκλειστική υπεράσπιση πολλών ασφαλιστικών εταιρειών όπως ενδεικτικά, Εθνική Ασφαλιστική, Ευρωπαϊκή Πίστη, Imperio, Nordstern, European Reliance.

- Τα έτη 1998-2002 Καθήκοντα Προέδρου του Έλληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου του Μιλάνο

- Απρίλιο 2003: Εγγραφή στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

- Συμμετοχή σε σύσταση πολλών εταιρειών συμπεριλαμβανομένων off-shore εταιρειών

- συμβουλευτική σε Εταιρείες μεταξύ των οποίων: Olivetti s.p.a., Otematic s.r.l., A.C.Z. s.p.a., Βιοχάλκο Α.Ε., Infa s.p.a., Petrola A.E., Καλώδια Βοιωτίας, Καλώδια Ξάνθης Α.Ε.

- Συνεργασία με πολλά πιστωτικά ιδρύματα όπως ενδεικτικά Ιονική και Λαϊκή Τράπεζα, Τράπεζα Πίστεως, Τράπεζα Μακεδονίας, κλπ.

- Συνεργασία με πολλά γραφεία στην Ελλάδα και στην Ιταλία

- Προσφέρει εξώδικη στήριξη σε πολλούς τομείς όπως η προστασία των σημάτων και ευρεσιτεχνιών όπως ΙΟΝ Α.Ε. και SOFTEX A.E.

Γλώσσες

Ελληνικά: Μητρική γλώσσα

Ιταλικά: Άπταιστα

Αγγλικά: Πολύ καλά

Γαλλικά: Αρκετά καλά

Διαφορές δραστηριότητες

- Μάιος 1984 Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας στην περιοχή Λομβαρδία

- Συνεργάτης και διοικητικό μέλος διαφόρων ιταλικών οργανώσεων όπως: AGAM (οργανισμός νέων δικηγόρων του Μιλάνο), AGI (οργανισμός νομικών ιταλίδων), SISCO ( Δικηγόροι Διοικητικού του Μιλάνο και της Ιταλίας, και διεθνείς οργανώσεις όπως UAE (ένωση ευρωπαίων δικηγόρων) AIJA (διεθνής οργανισμός νέων δικηγόρων), ULPE (οργανισμών ευρωπαίων ελευθέρων επαγγελματιών), CIRGIS (νομικοί ιταλικής γλώσσας).

- Συμμετέχει σε συνέδρια στην Ιταλία και το εξωτερικό σχετικά με νομικά και οικονομικά θέματα

- Συχνά συμμετέχει ως διοργανωτής σε πολλά συνέδρια στην Ιταλία αλλά ιδίως στο εξωτερικό: Κύπρο, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, και πολλές φορές στην Ελλάδα στον Οργανισμό Νομικών Διεθνούς Δικαίου, στο Συνέδριο Δικαίου Ατυχημάτων και στο Έλληνο-ιταλικό επιμελητήριο.

- Το έτος 1996 διορίζεται Πρόεδρος του Ελληνο –ιταλικό Επιμελητήριο του Μιλάνου.

Δημοσιεύσεις

Συνεργασία, όσον αφορά την ελληνική νομοθεσία, στα πλαίσια έρευνας που χρηματοδοτείται από το C.N.R., για τη σύνταξη του «Κώδικα νόμων για την απέλαση και την δικονομική ποινική στήριξη των Κρατών μελών της Κοινότητας», εκδ. Giuffre 1983. Best Blogger Tips

Διαβάστε ή κατεβάστε σε ηλεκτρονική μορφή την εφημερίδα "H ΑΛΗΘΕΙΑ" 30.10.2010


ΠΑΤΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
Best Blogger Tips

Οι υποψήφιοι του συνδυασμού "ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ" με υποψήφιο Δήμαρχο τον Θανάση Ζούτσο

| |

Best Blogger Tips

Δημοτική Κίνηση Ραφήνας-Πικερμίου ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ: 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 7.000.000 ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑΜΕΝΑ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ ΤΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

|

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 


2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ  ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ 
7.000.000 ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΘΑΜΕΝΑ  ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟ  ΤΟΥ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
Την ημέρα του  Μαραθώνιου επέλεξε η δημοτική κίνηση Ραφήνας – Πικερμίου «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ», να αναδείξει με μια πρωτότυπη  παρέμβαση ένα εθνικό – παγκόσμιο γεγονός, που ανακαλύφθηκε στην Αττική γη αλλά λίγοι το γνωρίζουν.
Πρόκειται για τα παλαιοντολογικά ευρήματα στο Πικέρμι, που έχουν χαρακτηριστεί διεθνώς ως η «Ακρόπολη της Παλαιοντολογίας» αλλά η Ελληνική πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι σήμερα επιτρέπουν να είναι θαμμένα κάτω από μπάζα και σκουπίδια. Για να αναδείξει αυτό το τεράστιο θέμα η δημοτική κίνηση Ραφήνας – Πικερμίου «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» επέλεξε συμβολικά και για μόνο δέκα λεπτά να ξεδιπλώσει ένα πανό 15 μέτρων επί της λεωφόρου Μαραθώνος – και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη ο Μαραθώνιος – μπροστά από τον παλαιοντολογικό χώρο. Στόχος ήταν να ενημερωθεί ολόκληρος ο κόσμος για το θησαυρό αυτό και να ευαισθητοποιηθεί στο αίτημα της δημοτικής κίνησης για τη δημιουργία παλαιοντολογικού πάρκου. Το πάρκο, αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής κίνησης διότι εκτός από την προβολή της παγκόσμιας κληρονομιάς θα είναι μια σημαντική πηγή οικονομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης για το νέο Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

Η ενέργεια για την ανάδειξη και προβολή του θέματος έγινε με πρωτοβουλία του υποψήφιου Δήμαρχου Ραφήνας – Πικερμίου Γιώργου Μερτίρη και συμμετείχαν οι : Νάσος Αθανασίου, υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης  Ανατολικής Αττικής με την παράταξη «Άρμα Πολιτών – Γιάννης Δημαράς», ο Ντίνος Λάσκαρης υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής με την παράταξη «Αττική Οικολογική Απάντηση – Κώστας Διάκος», ο Δημήτρης Πόθας υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής «Άρμα Πολιτών – Γιάννης Δημαράς», καθώς και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ».

Για περισσότερες πληροφορίες  επικοινωνήστε: oikopolisr.p@gmail.com, τηλ. 6936001169 και 6948839692 Best Blogger Tips

Ομιλίες Άγγελου Αποστολάτου

| |

Best Blogger Tips

Το Πρόγραμμα της παράταξης ΑχαρΝΑΙ-Ενεργοί Πολίτες

H παράταξη ΑχαρΝΑΙ - Ενεργοί Πολίτες δημοσιοποιεί στους πολίτες των Αχαρνών το Πρόγραμμά της, με αίσθηση ευθύνης και πάθος να αλλάξει ο τόπος.

Το πρόγραμμα της  παράταξης ΑχαρΝΑΙ- Ενεργοί Πολίτες  είναι ξεκάθαρο και διαυγές. Πρόκειται για, καθ΄όλα, ρεαλιστική και αξιόπιστη λύση, την οποία ο πολίτης μπορεί να εμπιστευτεί.

Δεν υποσχόμαστε τίποτα παραπάνω από αυτά που μπορούμε να κάνουμε  και τίποτα λιγότερο από αυτά που οι πολίτες των Αχαρνών αξίζουν.
Κάνουμε μακρόπνοους  σχεδιασμούς, επενδύουμε στο μέλλον αλλά δεν ξεχνάμε την επόμενη  μέρα.
Ξέρουμε τα προβλήματα, έχουμε τη βούληση και  γνωρίζουμε τον τρόπο  επίλυσης τους.
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Με την ευκαιρία την δημοσιοποίησης του Προγράμματος της παράταξης Αχαρνές – Ενεργοί Πολίτες το επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος Αχαρνών δήλωσε:
"Με το Πρόγραμμα της παράταξής μας, επιχειρούμε να δώσουμε το στίγμα μας, ως αυριανή διοίκηση του Δήμου. αποτελεί το καταστάλαγμα, της πολύμηνης διαβούλευσης με μαζικούς φορείς, προσωπικότητες και ενεργούς πολίτες.
Προέκυψε, από την εμπειρία των Δημοτικών  συμβούλων και  των Προέδρων των  συλλόγων, που στελεχώνουν  την παράταξή μας, από την επιστημονική γνώση των στελεχών μας, αλλά και διαπρεπών επιστημόνων, με τους οποίους συνεργαστήκαμε.

Όπως θα διαπιστώσετε, δεν είναι μια έκθεση ιδεών και προϊόν επικοινωνιακής ομάδας, που ταιριάζει σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, αλλά εξειδικευμένο αναπτυξιακό πρόγραμμα για τις Αχαρνές.
Δεν είναι επικοινωνιακή  “κονσέρβα”, αλλά μια  τεκμηριωμένη και  ξεκάθαρη πρόταση που μπορούν να εμπιστευθούν οι πολίτες των Αχαρνών.
Μαζί  προχωράμε στην οριστική ρήξη με το παρελθόν, ανοίγοντας παράθυρο στην ελπίδα για το μέλλον."
Οι  δημότες των Αχαρνών  μπορούν να προμηθευτούν το Πρόγραμμα της παράταξης ΑχαρΝΑΙ - Ενεργοί Πολίτες με τους εξής τρόπους:
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. - Έντυπη έκδοση από το Εκλογικό κέντρο της παράταξης
(Αριστοτέλους 24, τηλ. 210 24 46 313-4)
- Ηλεκτρονική έκδοση (αρχείο PDF), ακολουθώντας το σύνδεσμο (link)
http://tinyurl.com/25k253x

- Online έκδοση, ακολουθώντας το σύνδεσμο (link)
http://tinyurl.com/2clnlqs


Μετά τιμής
ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΣΑΒΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ
Best Blogger Tips

Υπάλληλος έδεσε, χτύπησε και στο τέλος βίασε το αφεντικό του στην Κερατέα

 

Δράστες σύμφωνα με τις καταγγελίες ήταν ο ένας υπάλληλός της πακιστανικής καταγωγής και ένας ομοεθνής του.

Μία τρομακτική νύχτα πέρασε η ιδιοκτήτρια μιας πανσιόν σκύλων, η οποία όπως καταγγέλλει έπεσε θύμα του πακιστανού υπαλλήλου της, ο οποίος το μεσημέρι σχόλασε και επέστρεψε το βράδυ προσποιούμενος ότι θέλει να φέρει τροφές για τα σκυλιά.

Τότε, ο πακιστανός υπάλληλός της μαζί με έναν ομοεθνή φίλο του, ακινητοποίησαν την άτυχη γυναίκα, την έδεσαν, την ξυλοκόπησαν άγρια και στο τέλος τη βίασαν.

Μετά την αποτρόπαια πράξη τους, οι δύο πακιστανοί απέσπασαν 6.000 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και κοσμήματα και τράπηκαν σε φυγή.

Το σκηνικό τρόμου έγινε στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στην Κερατέα και οι δύο πακιστανοί αναζητούνται από την αστυνομία.

www.newsit.gr Best Blogger Tips

Η Google τιμάει τον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών

Η Google τιμάει τον 28ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, βάζοντας στον ιστότοπό της- google.gr-  εικόνα για το Μαραθώνιο. Γεγονός που αποδεικνύει εμπράκτως την οικουμενική σημασία του, ως σημείο αναφοράς για όλον τον κόσμο.

real.gr Best Blogger Tips

 Σταματούν την απεργία πείνας οι πρόσφυγες στο Λαύριο

Απόφαση να τερματίσουν την απεργία πείνας, έλαβαν 25 Kούρδοι και 13 Αφγανοί στο Κέντρο Υποδοχής Πολιτικών Προσφύγων Λαυρίου, μετά από τις διαβεβαιώσεις του Ερυθρού Σταυρού ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Εδώ και 5,5 μήνες, οι 270 πρόσφυγες -ανάμεσα τους και 53 παιδιά- υποσιτίζονται, ενώ ελλιπέστατη είναι και η ιατρική περίθαλψη. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τους καλεί να εγκαταλείψουν προσωρινά το ετοιμόρροπο κτίριο, μέχρι να επισκευαστεί.
Μόλις την Παρασκευή σταμάτησαν την απεργία πείνας οι πρόσφυγες, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης τους που τους τελευταίους μήνες είναι υποσιτισμός, ανεπαρκής ιατρική περίθαλψη, έλλειψη σε υλικά καθαρισμού και πάνω απ' όλα το διαρκές αίτημα για πολιτικό άσυλο.
Ο Ερυθρός Σταυρός δεσμεύτηκε για την άμεση παροχή ιατρικής περίθαλψης αλλά και φαγητού που δίδεται με το «σταγονόμετρο» τους τέσσερις τελευταίους μήνες.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας καλεί τις οικογένειες που μένουν στον καταυλισμό να τον εγκαταλείψουν προσωρινά, προκειμένου να επισκευαστούν τα σοβαρά προβλήματα των οικημάτων.
Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στο κέντρο, πολλοί εκ των οποίων παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

news.ert.gr Best Blogger Tips

Μαρία Μπαλωτή: Σε ποιους συναδέλφους σας απευθύνεσαι Κύριε Καρρά ?

| |

Διάβασα με προσοχή το κείμενο σου, μα δε κατάλαβα σε ποιους συναδέλφους σου  απευθύνεσαι ...
Έτσι ανέτρεξα στο ψηφοδέλτιο που είσαι  και εσύ  υποψήφιος με το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και διαπίστωσα ότι μέσα στα 16 χρόνια που επικαλείσαι , έχουμε τους παρακάτω υποψηφίους που σήμερα από  ΑΛΛΟ  μετερίζι «στρατεύονται» για το Καλό Της ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ, που εσύ δεν είδες  στην επίσκεψη σου …
Απευθύνεσαι σε αυτούς ? ...
ΖΙΝΕΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΚΟΤΣΙΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗ
ΛΕΒΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ
ΜΕΡΤΖΑΝΟ ΓΕΩΡΓΙΟ .
Γιατί οι  παραπάνω , διατέλεσαν όλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ή Αντιδήμαρχοι σε συνδυασμό που Διοίκησε το Δήμο για 4 χρόνια (2002-2006) και σήμερα είναι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης του ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ (εκτός Κοτσίλα Ιωάννη πρώην αντιδήμαρχο.)  Σε αυτούς απευθύνεσαι .....??
Δανείζομαι καποία  ερωτηματικά  από το κείμενο σου ….πού μεταξύ άλλων λές …
«Μήπως ζούσατε σε άλλη πόλη;Τέτοια ανυπαρξία. 16 χρόνια που ήσασταν;Πώς είναι δυνατόν η Παλλήνη να έχει γειτονιές που έχουν μείνει τόσο πίσω, τόσο εγκαταλελειμμένες;Πως θα πάτε σε αυτούς τους ανθρώπους, σε αυτή τη γειτονιά να ζητήσετε ψήφους;Προσέξτε γιατί όταν αφήνεις πολλούς χωματόδρομους υπάρχουν και πολλές πέτρες.»

Σε προκαλώ και σε προσκαλώ  κ. Καρρά,  μέχρι τις Εργατικές Κατοικίες Παλλήνης  Ι & ΙΙ  που μένω απο 1990 , να πάμε μία βόλτα έχοντας στα χέρια μας τα προεκλογικά προγράμματα των ετών  2002- 2006 2010, μέχρι το Κτήμα Καμπά …είναι ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ με τα πόδια.
Υ.Γ.  Είμαι περίεργη για το τι θα πράξετε εσείς κ. Καρρά (εάν εκλεγείτε) για το κτήμα Κάμπα ... Το λευκό στη συνείδηση των πολιτών δεν είναι ΟΧΙ !!!!
Σχετικό κείμενο : http://pressingnewsgr.blogspot.com/2010/10/blog-post_146.html
Με παλιά υλικά είναι βέβαιο κ. ΚΑΡΡΑ ,ότι θα έχουμε κακοτεχνίες στο νέο Δημο Παλλήνης.

Τα συμπεράσματα..... δικά μας !!!

Μαρία Μπαλωτή

Υποψήφιος Σύμβουλος για το Τοπικό Παλλήνης
Με τη ΔΗΜ.οτική Ο.κολογική Σ.υνεργασία (Νέος  ΔΗΜ.ΟΣ )
Best Blogger Tips

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Τα Μεσόγεια «συναγωνίζονται» το κέντρο της Αθήνας

|

Γιαννης Ελαφρος
Παλαιότερα έπαιζε τον ρόλο της προστατευτικής ασπίδας της περιοχής των Μεσογείων, από την αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση του λεκανοπεδίου της Αθήνας. Σήμερα, ο Υμηττός λειτουργεί πάλι σαν τοίχος, αλλά αυτή τη φορά βοηθά στο να συσσωρεύονται οι ολοένα και περισσότεροι ρύποι της περιοχής της Ανατολικής Αττικής. Ερευνα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τη ρύπανση στην περιοχή Μεσογείων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, δίνει ήδη πολύ ανησυχητικά συμπεράσματα, για έναν τόπο που αποτελούσε στο παρελθόν γεωργική και περιβαλλοντική ανάσα για όλη την Αττική και αστικοποιείται πλέον βάναυσα και άναρχα.
Η επέκταση του αστικού ιστού της πρωτεύουσας προς τα ανατολικά του Λεκανοπεδίου είχε σαν «κύρια αιτία τη δημιουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και τη λειτουργία της Αττικής Οδού που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για εύκολη πρόσβαση στην εν λόγω περιοχή», σημειώνει στην «Κ» ο κ. Μιχάλης Πετράκης, προεδρεύων του Αστεροσκοπείου και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Η επέκταση αυτή έγινε όμως χωρίς κανένα σχεδιασμό και προγραμματισμό, σε μεγάλο βαθμό άναρχα, ακολουθώντας την «τρελή πυξίδα» της κερδοφορίας του ρίαλ εστέτ.
«Οι μεγαλύτερες πηγές εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων προέρχονται από τη δημιουργία νέων αστικών θυλάκων στην περιοχή, από την κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους και από το αεροδρόμιο και τις παράπλευρες λειτουργίες του, όπως τα πολυκαταστήματα στον περίγυρό του», λέει ο κ. Πετράκης. «Κατά την καύση της κηροζίνης στις μηχανές των αεροσκαφών, τα καυσαέρια που εκπέμπονται περιέχουν οξείδια του αζώτου (NOx), υδρογονάνθρακες (HCs), μονοξείδιο του άνθρακα (CO), διοξείδιο του άνθρακα (CO2), νερό, οξείδια του θείου (SOx) και σωματίδια (PM10, PM2,5)», συμπληρώνει ο ερευνητής του Αστεροσκοπείου.
Στην περιοχή εντοπίζονται αστικοί θύλακοι, όπου -όπως σημειώνεται στην έρευνα- δημιουργούνται σταδιακά συνθήκες που συναγωνίζονται αυτές που επικρατούν στο κέντρο της Αθήνας. «Υπάρχουν σημεία με έντονη κυκλοφοριακή κίνηση, όπως στο Μαρκόπουλο, στα Σπάτα, στο Κορωπί και στην Αρτέμιδα (Λούτσα)», σημειώνει ο κ. Πετράκης.
Σύμφωνα με την έρευνα του Αστεροσκοπείου, οι συγκεντρώσεις των επικίνδυνων -ακόμα και για καρκινογένεση- αιωρούμενων σωματιδίων (PM10) είναι σε υψηλά επίπεδα και σε ορισμένες περιοχές υπερβαίνουν νομοθετημένα όρια σχετικά με την ποιότητα της ατμόσφαιρας. Η καταγραφή των συγκεντρώσεών τους, σε διάφορες περιοχές, από τον κινητό σταθμό ελέγχου ατμοσφαιρικής ρύπανσης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και από τους σταθμούς του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών δείχνει συχνά συγκεντρώσεις άνω των 100 μg/m3, ενώ οι μέσες ημερήσιες τιμές για συγκεκριμένους μήνες είναι αρκετά υψηλές. Βεβαίως, σε αυτό συμβάλλει και το γεγονός ότι μεγάλες εκτάσεις της περιοχής χρησιμοποιούνται ακόμη για αγροτικές καλλιέργειες και συνεισφέρουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό σε αυξημένες εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων. Μάλιστα, στο μέλλον οι υπερβάσεις θα είναι πιο συχνές, καθώς τα όρια στην Ε.Ε. αυστηροποιούνται.
Αλλά και οι συγκεντρώσεις όζοντος (O3) είναι σε υψηλά επίπεδα και οριακά κάτω από τα όρια ποιότητας. Τα υψηλά επίπεδα όζοντος συνδέονται κατά κύριο λόγο με τη διάχυτη περιφερειακή ρύπανση της περιοχής, καθώς είναι δευτερογενής ρύπος. Και οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του αζώτου (NO2) είναι σε σχετικά υψηλά επίπεδα, αλλά πάντως κάτω από τα όρια ποιότητας. «Κατά κύριο λόγο, η παρουσία οξειδίων του αζώτου συνδέεται με τοπικές πηγές, αστικές και βιομηχανικές. Το αεροδρόμιο συνεισφέρει σημαντικά στις υψηλές συγκεντρώσεις του διοξειδίου του αζώτου (ΝΟ2), όπως φαίνεται και από τις συγκεντρώσεις εντός του χώρου του αεροδρομίου, αλλά επίσης και από τις συγκεντρώσεις σε περιοχές νότια του αεροδρομίου», σημειώνει ο κ. Πετράκης. Συνολικά, όπως φαίνεται και στο διάγραμμα, η ατμοσφαιρική ρύπανση στα Μεσόγεια σχηματίζει ένα σταυρό. Ξεκινάει δυτικά από το αεροδρόμιο και φτάνει μέχρι την ανατολική πλευρά του Υμηττού, ενώ ο άξονας της Αττικής Οδού (με τα Ι.Χ. που κυκλοφορούν εντός της και τη δόμηση γύρω της) δημιουργεί κάθετα άλλη μια «γραμμή» νέφους σχηματίζοντας τον «σταυρό της ρύπανσης». Εκεί «σταυρώνεται» το όνειρο της κατοικίας κοντά στη φύση για χιλιάδες πολίτες… Επιπλέον, διότι οι αέριοι ρύποι που συγκεντρώνονται στην ατμόσφαιρα της Ανατολικής Αττικής εμφανίζουν την τάση να συσσωρεύονται στις ανατολικές πλαγιές του Υμηττού, καθώς δεν μπορούν να υπερβούν το βουνό και να διαφύγουν προς τη θάλασσα.
«Μείωση εκπομπών, με ό, τι αυτό συνεπάγεται» Τι θα μπορούσε όμως να γίνει για να βελτιωθεί η ποιότητα της ατμόσφαιρας στην Ανατολική Αττική; «Η απάντηση είναι προδιαγεγραμμένη», σύμφωνα με τον κ. Πετράκη. «Απαιτείται μείωση των εκπομπών με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Δηλαδή μείωση της χρήσης Ι.Χ. αυτοκινήτων και ενίσχυση των μαζικών μέσων μεταφοράς. Αυστηρότερες προδιαγραφές και έλεγχος των εκπομπών καυσαερίων των Ι.Χ. Ελεγχος της ποιότητας των καυσίμων, λόγω της καταστροφής που προκαλεί η νοθεία της βενζίνης στους καταλύτες. Και, τέλος, αντικατάσταση των καυστήρων κεντρικής θέρμανσης παλαιάς τεχνολογίας με νέους καυστήρες φυσικού αερίου, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα σε θέματα εκπομπών από την καύση», σημειώνει ο κ. Πετράκης.
Βεβαίως, η καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην περιοχή των Μεσογείων σχετίζεται αναμφίβολα με τον έλεγχο και τον προγραμματισμό της οικοδομικής και εμπορικής επέκτασης στην περιοχή, που γενικά κινείται χωρίς κάποιο σχέδιο και προγραμματισμό, παρά μόνο σύμφωνα με τις διαθέσεις της αγοράς. Σχέδια των προηγούμενων κυβερνήσεων για την υπό όρους ανάπτυξη της περιοχής έμειναν στα συρτάρια και η οικοδόμηση στον ευρύτερο χώρο των Μεσογείων έγινε άναρχα, χωρίς υποδομές (συγκοινωνιακό δίκτυο, αποχετεύσεις κ.λπ.). Η ανάγκη ενός καλύτερου σχεδιασμού για την περιοχή αποτελεί θέμα προς συζήτηση και στην υπό διαμόρφωση πρόταση του αρμόδιου οργανισμού για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας.

kathimerini.gr Best Blogger Tips

Συγκέντρωση για τους νέους από το Γ.Χριστόπουλο και τη Δημοτική Αλλαγή Ραφήνας-Πικερμίου

|

Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου και ώρα 21:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση νεολαίας στο bar Friends στην κεντρική πλατεία Ραφήνας από τον υποψήφιο δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Γιώργο Χριστόπουλο.
Η βραδιά θα είναι μία προσφορά του ιδίου σε μια προσπάθεια να γνωριστεί και να συζητήσει με κάθε νέο της πόλης μας, να εξηγήσει τα σχέδιά του για το Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου την επόμενη ημέρα των εκλογών της 7/11 και εν μέσω της δύσκολης περιόδου που διανύει η χώρα μας υπό τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ και της σκληρής καθημερινότητας που αυτοί επιβάλλουν σε κάθε πολίτη.
Όπως έχει άλλωστε αποδείξει έμπρακτα στο παρελθόν ο Γιώργος Χριστόπουλος χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή αγάπη και ενδιαφέρον για τους νέους/ες τους οποίους υπολογίζει, σέβεται, υποστηρίζει και εμπιστεύεται ιδιαίτερα!
Best Blogger Tips

Συμμετοχή Αλέκου Αλαβάνου στο άνοιγμα των διοδίων Αφιδνών

Την Κυριακή 31/10,  η "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ", με την συμμετοχή του υπ. Περιφερειάρχη Αλέκου Αλαβάνου και άλλων υποψηφίων, θα ανοίξει τα διόδια Αφιδνών από τις 15.00 έως τις 17.00 Best Blogger Tips

Ανοικτή συγκέντρωση Σταμάτη Γκίνη

| | | |

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 
Ο Υποψήφιος  Δήμαρχος Σαρωνικού Σταμάτης Γκίνης θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου και ώρα 7 απογευματινή, στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Σαρωνική Συμμαχία» στα Καλύβια, 28ης Οκτωβρίου και Μακρυγιάννη. Ελάτε να ακούσετε για το πρόγραμμα του συνδυασμού, να δείτε τα πρόσωπα που αποτελούν το συνδυασμό στα Καλύβια και τις υπεύθυνες και υλοποιήσιμες προτάσεις του για το νέο Δήμο Σαρωνικού.
Έλα και εσύ. Best Blogger Tips

Ανακοίνωση –απάντηση της «ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» για το Δήμο Διονύσου για την αήθη επίθεση των Πασιπουλαρίδη- Βορριά

Η «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» για το Δήμο Διονύσου, με αφορμή δημοσιεύματα καθώς και  τα περιεχόμενα δύο φυλλαδίων (και  ένας Θεός ξέρει τι θα ‘πράξουν’  ακόμη μέχρι τις εκλογές) των  δύο συνυποψηφίων συνδυασμών «Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Αβραάμ Πασιπουλαρίδη, και «Συμμαχία για τον Πολίτη» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Παναγιώτη Βορριά, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Επιρρεπείς στην παραπληροφόρηση -δείγμα παλαιοκομματικής  νοοτροπίας που τους διακρίνει- αποδεικνύονται όσο πλησιάζουν οι ημέρες των εκλογών οι συνυποψήφιοι Δήμαρχοι. (Τυχαίο; Δε νομίζουμε).
Στα παραπάνω δημοσιεύματα και τα φυλλάδια που  είτε εξέδωσαν είτε μοίρασαν οι παρατάξεις τους, προσφεύγουν σε ανυπόστατες  κατηγορίες και ψεύδη εναντίον και  του επικεφαλής της «Ενωτικής  Πρωτοβουλίας», για το Δήμο Διονύσου, κ. Γιάννη Καλαφατέλη, αλλά και στελεχών της παράταξης, με προφανή στόχο  να πλήξουν τον ίδιο και τον  συνδυασμό, εν όψει των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.  
Η απάντησή μας  σε όλα αυτά είναι:  
Το  έργο των αυτοδιοικητικών στελεχών της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» δεν μπορεί να απαξιωθεί, ούτε να σπιλωθεί ούτε να μηδενιστεί από κανέναν.
Για τον  Πασιπουλαρίδη και τον Βορριά, φαίνεται ότι αντίπαλοι είμαστε εμείς!
Για εμάς αντίπαλος είναι  τα προβλήματα των  πολιτών.
Επειδή  οι εποχές είναι δύσκολες και δεν  προσφέρονται για μικροπολιτική και μικροπρέπειες, τους παραπέμπουμε στην κρίση των πολιτών του νέου Δήμου Διονύσου.
Ας  μην υποτιμούν  τη νοημοσύνη τους!» Best Blogger Tips

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τον Μαραθώνιο

Την Κυριακή 31.10.2010 και κατά τις ώρες 09.00΄ έως 17.30΄ θα διεξαχθεί ο 28ος Διεθνής Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών στη διαδρομή: Λ.Μαραθώνος – οδός Μαραθωνοδρόμων– Τύμβος Μαραθώνα – οδός Μαραθωνοδρόμων – Λ.Μαραθώνος – Λ.Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου - Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού - Παναθηναϊκό Στάδιο.
Παράλληλα, την ίδια ημέρα και κατά τις ώρες:
· 09.00΄ έως 17:30΄ θα διεξαχθεί Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος από την αφετηρία του Μαραθωνίου, κατά μήκος της Μαραθώνιας Διαδρομής.
· 09.30΄ θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής:
Βασ. Κων/νου (Παναθηναϊκό Στάδιο) - Β.Κων/νου – Ριζάρη – Β.Σοφίας – Β.Αμαλίας – Διονυσίου Αρεοπαγίτου (αναστροφή στο ύψος του Θεάτρου Ηρώδου Αττικού) – Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Β.Αμαλίας – Β.Όλγας – Β.Κων/νου – Παναθηναϊκό Στάδιο.
· 09.30΄ θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. από το Παναθηναϊκό Στάδιο, κατά μήκος της διαδρομής:
Παναθηναϊκό Στάδιο - Β.Κων/νου – Β.Σοφίας – Μεσογείων – Φειδιππίδου - Μιχαλακοπούλου - Μεσογείων (αναστροφή Γ.Κ.Ν. Αθηνών) – Μεσογείων – Μιχαλακοπούλου – Φειδιππίδου - Λ.Β.Σοφίας – Ηρώδου Αττικού - Λ.Β.Κων/νου – Παναθηναϊκό Στάδιο.
· 09.33΄ θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Δρόμου SPECIAL OLYMPICS HELLAS (1000 μ.), με εκκίνηση από την Πύλη Αδριανού και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
· Ώρα 10.40΄ θα πραγματοποιηθεί Αγώνας Παιδιών (700 μ.) από Β. Όλγας, με εκκίνηση από την είσοδο εγκαταστάσεων Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών και τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
· Ακόμη, επί της Μαραθώνιας Διαδρομής, με μέριμνα των τοπικών Δήμων θα διεξαχθούν αγώνες μικρών παιδιών.
Λόγω των αναφερόμενων αγώνων θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, περιοχής των Δήμων Μαραθώνα, Ν. Μάκρης, Ραφήνας, Παλλήνης, Γέρακα, Αγίας Παρασκευής, Χολαργού, Χαλανδρίου, Παπάγου, Ν. Ψυχικού, Αθηναίων και Κοινότητας Πικερμίου, ως εξής:
Α) Δ ιακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων :
(1) Λεωφ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την αφετηρία μέχρι την οδό Κ. Σουλίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 06.00΄-11.50΄ , συμπεριλαμβανομένης της οδού Μαραθωνομάχων (είσοδος, έξοδος και περιφερειακή οδός του Τύμβου Μαραθώνα).
(2) Λεωφ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την οδό Κ. Σουλίου έως τη Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 07.30΄ - 13.30΄.
(3) Έξοδοι της Αττικής Οδού προς Ραφήνα και προς Παλλήνη, ώρες 08.00΄ έως 13.30΄ και 15.00΄ αντίστοιχα.
(4) Λεωφ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από τη Λ. Διονύσου έως την οδό Φλέμιγκ (δ/ση Ραφήνας) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00΄ - 15.10΄.
(5) Λεωφ. Μαραθώνος, στο τμήμα της από την οδό Φλέμιγκ (δ/ση Ραφήνας) έως τη Λ. Σπάτων (Σταυρός Αγίας Παρασκευής) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 08.00΄ - 15.10΄.
(6) Λεωφ. Μεσογείων, στο τμήμα της από το Σταυρό Αγίας Παρασκευής έως την Εθνική Άμυνα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες από 08.30΄ - 17.05΄.
(7) Λεωφ. Μεσογείων, στο τμήμα της από την Εθνική Άμυνα μέχρι τον Πύργο Αθηνών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό, κατά τις ώρες 09.00΄ - 17.30΄.
(8) Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Σινώπης έως τη Λ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 09.00΄ - 17.30΄.
(9) Φειδιππίδου, στο τμήμα της από την οδό Μιχαλακοπούλου έως τη Λ. Κηφισίας , καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό, κατά τις ώρες 09.00΄ - 17.30΄, με εξαίρεση τα ασθενοφόρα που κινούνται προς το Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών.
(10) Θηβών, στο τμήμα της από την οδό Παπαδιαμαντοπούλου έως την οδό Λεβαδείας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 09.00΄ - 17.30.
(11) Λεωφ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Κηφισίας έως τη Λ. Βασ. Κων/νου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό κατά τις ώρες 09.00΄ - 17.30΄.
(12) Λεωφ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Κων/νου έως τη Λ. Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.
(13) Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλο, κατά τις ώρες 14.30΄ - 19.30΄ της 30.10.2010 και κατά τις ώρες 07.00΄ - 20.00΄ της 31.10.2010.
(14) Λεωφ. Β. Κων/νου, σε όλο το μ ήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό, κατά τις ώρες 05.00΄ - 17.30΄.
(15) Αρδηττού, σε όλο το μ ήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό, κατά τις ώρες 05.00΄ - 17.30΄.
(16) Λεωφ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 05.00΄ - 17.30΄.
(17) Ριζάρη, σε όλο το μ ήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.
(18) Λεωφ. Β. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της και τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό, κατά τις ώρες 14.30΄ - 19.30΄ της 30.10.2010 και κατά τις ώρες 07.00΄ - 20.00΄ της 31.10.2010.
(19) Μελεάγρου, στο τμήμα της από την οδό Ησιόδου μέχρι τη Λεωφ. Β. Κων/νου, κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.
(20) Κλεάνθους, στο τμήμα της Λεωφ. Β. Γεωργίου Β΄ μέχρι τη Λεωφ. Β. Κων/νου, κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.
(21) Λεωφ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μ ήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό, κατά τις ώρες 07.00΄ - 15.00΄.
(22) Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Αμαλίας μέχρι την οδό Αθ. Διάκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, κατά τις ώρες 07.00΄ - 15.00΄.
(23) Ακαδημίας, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη μέχρι τη Λεωφ. Β. Σοφίας, κατά τις ώρες 07.00΄ - 17.30΄.
(24) Β. Γεωργίου Α ΄, σε όλο το μήκος της, κατά τις ώρες 07.00΄ - 15.00΄.
(25) Σταδίου , στο τμήμα της από την οδό Αμερικής μέχρι την πλατεία Συντάγματος, κατά τις ώρες 07.00΄ - 15.00΄.
(26) Φιλελλήνων , σε όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής μέχρι την πρώτη παράλληλη οδό κατά τις ώρες 07.00΄ - 15.00΄.
(27) Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Σινώπης μέχρι τη Λεωφ. Μεσογείων, κατά τις ώρες 09.00΄ - 17.30΄.
Β) Α παγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων και στις δύο πλευρές των παρακάτω οδών κατά τις:
(Ι) Ώρες: 18.00΄ της 30.10.2010 έως 19.00΄ της 31.10.2010:
(1) Μιχαλακοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Φειδιππίδου έως τη Λεωφ. Μεσογείων .
(2) Φειδιππίδου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Β. Σοφίας έως την οδό Μιχαλακοπούλου.
(3) Αρχιμήδους , στο τμήμα της από τη Πλ. Πλαστήρα έως την οδό Δικαιάρχου.
(4) Πλ. Παναθηναϊκού Σταδίου.
(5) Ευφορίωνος , σε όλο το μήκος της.
(ΙΙ) Ώρες: 00.01΄ - 17.30΄ της 31.10.2010:
(6) Λεωφ. Μαραθώνος , σε όλο το μήκος της.
(7) Μαραθωνοδρόμων, σε όλο το μήκος της.
(8) Λεωφ. Δημοκρατίας , στο τμήμα της από τη Λ. Κάτω Σουλίου μέχρι το Μαραθώνα.
(9) Οδός Πανός, σε όλο το μήκος της.
(10) Λεωφ. Μεσογείων , σε όλο το μήκος της.
(11) Λεωφ. Β. Σοφίας , σε όλο το μήκος της.
(12) Λεωφ. Β. Κων/νου , σε όλο το μήκος της.
(13) Λεωφ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.
(14) Αρδηττού , σε όλο το μήκος της.
(15) Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της.
(16) Μελεάγρου, στο τμήμα της από Ησιόδου έως Λεωφ. Β. Κων/νου.
(17) Β. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της από Ηρ. Αττικού έως Λεωφ. Β. Κων/νου.
(18) Κλεάνθους, στο τμήμα της Β. Γεωργίου Β΄ έως Λεωφ. Β. Κων/νου.
(19) Ριζάρη, σε όλο το μήκος της.
(20) Λεωφ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.
(ΙΙΙ) Ώρες: 08.00΄- 15.00΄ της 31.10.2010:
Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού, στο τμήμα από τη Λ. Β. Αμαλίας μέχρι την οδό Αθανασίου Διάκου.
Γ) Απαγόρευση της κάθετης διέλευσης των οχημάτων από τη Μαραθώνια διαδρομή κατά τις ώρες, που τα τμήματα αυτής θα είναι αποκλεισμένα από την κυκλοφορία των οχημάτων, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης:
  •  Λεωφ. Μαραθώνος & Διονύσου (Ν. Μάκρη)
  •  Λεωφ. Μαραθώνος & Αγίας Μαρίνας (Αγία Μαρίνα)
  •  Λεωφ. Μαραθώνος & Φλέμιγκ (Ραφήνα)
  •  Λεωφ. Μαραθώνος & Αγίου Χριστοφόρου - Βλεπύρου (Πικέρμι)
  •  Λεωφ. Μαραθώνος & Πατριάρχου Γρηγορίου-Εθνικής Αντιστάσεως (Παλλήνη)
  •  Λεωφ. Μαραθώνος & Έξοδος Αττικής Οδού (Παλλήνη)
  •  Λεωφ. Μαραθώνος & Λεωφ. Λαυρίου - Κλεισθένους - Κυκλάδων (Σταυρός)
  •  Λεωφ. Μεσογείων & Αγ.Ιωάννου – Ελπίδος (Αγ. Παρασκευή)
  •  Λεωφ. Μεσογείων & 17ης Νοέμβρη - Ζωοδόχου Πηγής (Χολαργός, Χαλάνδρι)
  •  Λεωφ. Μεσογείων & Ιωάννου Θεολόγου-Παρίτση (Χολαργός-Ν. Ψυχικό)
  •  Λεωφ. Μεσογείων & Λεωφ. Δημοκρατίας (Ν. Ψυχικό)
  •  Λεωφ. Μεσογείων & Λεωφ. Κατεχάκη (Αθήνα)
  •  Λεωφ. Μεσογείων & Φωκίδος (Αθήνα)
Ε) Οι ανωτέρω προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύναται να παραταθούν ή και να μειωθούν ανάλογα με την εξέλιξη του αγωνίσματος με ευθύνη των Διοικούντων Αξιωματικών των εμπλεκομένων Υπηρεσιών μας (Υ.Τ. Αθηνών - Τ.Τ. Αγ. Παρασκευής – Καισαριανής – Αττικής Οδού).
ΣΤ) Όλων των παραπάνω απαγορεύσεων εξαιρούνται τα ειδικά διαπιστευμένα οχήματα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ . και αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Ε.Κ.Α.Β.
Λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία ο ι οδηγοί μπορούν να ακολουθούν τα παρακάτω ενδεικτικά εναλλακτικά δρομολόγια :
Από Λιμάνι Ραφήνας προς Αθήνα, μέσω Αρτέμιδος (Λούτσας) :
Λιμάνι Ραφήνας – αριστερά Χρ. Σμύρνης – δεξιά Λεωφ. Καραμανλή – Λεωφ. Σπάτων – δεξιά περιφερειακός Δημάρχου Χρ. Μπέκα – δεξιά Λεωφ. Σπάτων – αριστερά Θεοτοκοπούλου και στη συνέχεια :
  •  Για Χαλάνδρι, Βριλήσσια κ.λ.π. : Κόμβο Λεονταρίου – δεξιά Λεωφ. Λαυρίου – κάθετη διέλευση Σταυρού – Κλεισθένους κ.λ.π.
  •  Για Αγ. Παρασκευή, Χολαργό, Παπάγου, Ηλιούπολη κ.λ.π. : δεξιά Λεωφ. Λαυρίου – αριστερά Τρικάλων (πριν Κόμβο Σταυρού) – δεξιά Γραβιάς – δεξιά Αγ. Ιωάννου - αριστερά Τασσοπούλου κ.λπ.
  •  Για Νότια Προάστια : Κόμβο Λεονταρίου – αριστερά Λεωφ. Λαυρίου – δεξιά Λεωφ. Κορωπίου/Βάρης κ.λ.π.
Από Μαραθώνα για Βόρεια Προάστια – Λιμάνι Πειραιά και Παναθηναϊκό Στάδιο:
Μέσω οδού Δημοκρατίας – αριστερά Λεωφ. Λίμνης Μαραθώνος – δεξιά Χελμού – αριστερά Κρυονερίου – αριστερά Ν.Ε.Ο.Α.Λ.- συνέχεια Λ. Κηφισού κ.λπ.
Από Νέα Μάκρη προς Βόρεια Προάστια : Μέσω Λεωφ. Διονύσου – Αγίου Πέτρου.
Οι πεζοί δεν επιτρέπεται να διασχίζουν το οδόστρωμα κατά μήκος της Μαραθώνιας διαδρομής, κατά τις ώρες που διεξάγεται ο αγώνας.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων και την αποτροπή κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κυκλοφορία και στάθμευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς και Λεωφόρους και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.-

 

Best Blogger Tips

Πλήρωσαν για σπίτι στο Γραμματικό και αγόρασαν... τουαλέτα, 20 αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού


Για να χτιστεί ένας οικισμός, ο νόμος προβλέπει την ύπαρξη έκτασης μεγαλύτερης των 100 στρεμμάτων. Αυτό υποσχέθηκε και στους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός τους (ΟΣΜΑΝ) το 2005. Εκατό στρέμματα στο Γραμματικό Αττικής, για τουλάχιστον 100 οικογένειες.
Μετά την υπογραφή των συμβολαίων και την εξόφληση, οι δικαιούχοι ανακάλυψαν ότι αντί για 100 αξιωματικούς που προβλεπόταν να αποκτήσουν σπίτι, τελικά συμμετείχαν στο πρόγραμμα μόνο 20 και αντί για σπίτι με κήπο απέκτησαν έκταση που με τα βίας χωράει μια τουαλέτα.
Το πρόγραμμα του ΟΣΜΑΝ ξεκίνησε το 2005. Προέβλεπε την αγορά έκτασης τουλάχιστον 100 στρεμμάτων στην περιοχή Γραμματικού - Μαραθώνα προκειμένου να υλοποιηθεί σχέδιο οικισμού που θα στεγάσει 100 οικογένειες ή και περισσότερες.
Λίγους μήνες μετά την πρώτη ανακοίνωση, στις 8 Ιουνίου του 2005 ενημερώθηκαν οι δικαιούχοι ότι η τιμή θα είναι 40 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο. Οι ενδιαφερόμενοι ξεκίνησαν τις διαδικασίες. Ο ΟΣΜΑΝ για πρώτη φορά αντί να αγοράσει την έκταση με τα χρήματα του συνεταιρισμού και μετά να τη μεταβιβάσει με κλήρωση στους δικαιούχους, ζήτησε από τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν προκαταβολή για την αγορά. Αν και πρωτόγνωρο, κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς ο ΟΣΜΑΝ είναι επίσημο όργανο του Πολεμικού Ναυτικού. Οι δικαιούχοι κατέθεσαν στον λογαριασμό του ΟΣΜΑΝ την προκαταβολή και στη συνέχεια την εξόφληση των 40.000 ευρώ για κάθε στρέμμα. Κατόπιν αυτών, στις 2 Αυγούστου 2006, ο ΟΣΜΑΝ με έγγραφό του με αριθμό 956/27/2006 κάλεσε τους δικαιούχους να υπογράψουν τα συμβόλαια.
Με τα συμβόλαια στα χέρια, οι δικαιούχοι αξιωματικοί ζήτησαν από τον μηχανικό του οργανισμού να τους δείξει την περιοχή και πώς θα υλοποιηθεί ο οικισμός. Τότε ανακάλυψαν, όπως λένε οι ίδιοι, ότι αντί για 100 ενιαία στρέμματα που προβλέπονται για τη δημιουργία οικισμού, αγοράστηκαν μόνο 19,5 σε δύο ξεχωριστά οικόπεδα, με αποτέλεσμα ο κάθε ένας από τους 20 να μπορεί να χτίσει μόνο μια μικρή τουαλέτα.
Εκτοτε, ο ΟΣΜΑΝ, που έχει τσεπώσει τα 800.000 ευρώ, ποιεί την νήσσαν... Κάποιοι ζήτησαν τα χρήματά τους πίσω, αλλά η απάντηση ήταν ότι το πρόγραμμα δεν έχει τελειώσει, άρα δεν δικαιούνται. Το θέμα πήρε διαστάσεις και έφτασε και στο Ναυτοδικείο, αλλά κανείς ποτέ δεν έμαθε το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης.
Το καταπληκτικό δε είναι, ότι, πέντε χρόνια μετά, οι δικαιούχοι εκτός από το ότι δεν έχουν οικόπεδο και σπίτι, πληρώνουν ακόμη συνδρομή για το πρόγραμμα από τον μισθό τους.*

www.enet.gr Best Blogger Tips

Μεγάλη συγκέντρωση στον Άγιο Στέφανο για τους δασικούς χάρτες


Μια νέα οπτική και προοπτική λύσης
με τους δασικούς χάρτες

Πλημμύρισε  από πολίτες το Πνευματικό Κέντρο Αγίου  Στεφάνου την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010, που  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενημέρωσης για τους δασικούς χάρτες του Δημάρχου Αγίου Στεφάνου κ. Παναγιώτη Βορριά. 
Συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες  από τον Άγιο Στέφανο, την Άνοιξη, το Διόνυσο, τη Δροσιά, το Κρυονέρι, τη Ροδόπολη και τη Σταμάτα, που ενημερώθηκαν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα για τις νέες προοπτικές λύσης των προβλημάτων, που προκύπτουν από τον πρόσφατο νόμο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και τους δασικούς χάρτες. 
Στη συγκέντρωση έστειλε  θερμό χαιρετισμό η κα Εύη Χριστοφιλοπούλου, υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, η οποία αφού συγχαίρει το Δήμαρχο Αγ. Στεφάνου για  το αμέριστο ενδιαφέρον και τις προσπάθειες του λύσης του προβλήματος του Αγ. Στεφάνου και της Άνοιξης, καταλήγει: 
«Σας  εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία!» 
Στην  ενημέρωση του ο Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου κ. Παναγιώτης  Βορριάς ανέφερε τα εξής: 
«Ο Δήμος Αγίου Στεφάνου,  από τις αρχές του 2007, σε συνεργασία με το Σύλλογο της Αγίας Παρασκευής, Φορείς, Πολίτες, τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής και τον επιστημονικό μας σύμβουλο κ. Χριστοφιλόπουλο, προσπάθησε να επιλύσει το χρόνιο πρόβλημα των ορίων του οικισμού, παράλληλα με την άρση της λεγόμενης αναδάσωσης στην Αγία Παρασκευή και την Περιοχή Ανθέων του Δήμου Άνοιξης.
Οι  φωτιές  του καλοκαιριού  του 2009, δημιούργησαν  επιπρόσθετα προβλήματα στις πόλεις μας, κυρίως με την αλλοπρόσαλλη θέση, που διατυπώθηκε στην απόφαση του κ.  Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής (άλλα έδειχναν οι χάρτες και άλλα περιγράφονταν στο κείμενο). Ο Δήμος Αγ. Στεφάνου προσέφυγε στο ΣτΕ για την ακύρωση της προαναφερόμενης απόφασης του Περιφερειάρχη. 
Στις  αρχές του καλοκαιριού 2010, το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής έδωσε σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Χρηματοδότηση Περιβαλλοντικών Παρεμβάσεων, Πράσινο Ταμείο, Κύρωση Δασικών Χαρτών και άλλες διατάξεις». Στη διαβούλευση που ακολούθησε, καταθέσαμε μια σειρά από προτάσεις, που αποσκοπούσαν στην προστασία των πόλεών μας και την οριστική επίλυση των προβλημάτων τους.

Ο Δήμος μας, παράλληλα με τις προαναφερόμενες ενέργειες, και ενώ εξελισσόταν η διαδικασία της διαβούλευσης, ανέθεσε στον κ. Ελευθέριο Σταματόπουλο τη σύνταξη μελέτης φωτοερμηνείας για την υποστήριξη στην επικείμενη ανάρτηση του Δασικού Χάρτη και χορήγηση φωτοερμηνευτικών υποβάθρων.  
Στο άρθρο  24 του Νόμου 3889/2010 περί δασικών χαρτών προβλέπονται διαδικασίας ένταξης σε σχέδια πόλης των μέχρι σήμερα οικισμών, που δεν διαθέτουν νόμιμη έγκριση ή είναι σε εκκρεμότητα και, ίσως, δίνεται η Χρυσή δυνατότητα  τακτοποίησης όλων των ζητημάτων. 
Σύμφωνα με την άποψη των μελετητών,  προκύπτει ότι, όλοι οι οικισμοί του σημερινού Δήμου Αγίου Στεφάνου αλλά και οι οικισμοί στις περιοχές, που ενσωματώνονται στο νέο «Καλλικρατικό» Δήμο, θα μπορούσαν να ενταχθούν στο παραπάνω άρθρο, αφού για σχεδόν όλους έχουν προηγηθεί Διοικητικές πράξεις, οι οποίες ενθάρρυναν κατά το παρελθόν τη δημιουργία τους. Έχουν προηγηθεί νόμιμες κατατμήσεις, προτάσεις για σχέδια πόλης, ρυμοτομικά σχέδια, μελέτες σχεδίων πόλης, που δεν έχουν ολοκληρωθεί για οποιοδήποτε λόγο ή ακόμα και σχέδια πόλης σε εκκρεμότητα.  
Ειδικότερα, για τους οικισμούς που είναι κάτω των 2.000 κατοίκων (π.χ. Πευκόφυτο),  με βάση το ΠΔ/14-7-99 ΦΕΚ-580/Δ/27-7-99 (άρθρα 79-98), θα μπορούσαν να ενταχθούν με κυριολεκτικά express διαδικασίες και απλή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για έγκριση από τον αρμόδιο τότε Περιφερειάρχη, με την προϋπόθεση της αυστηρής οριοθέτησής τους και τους όρους δόμησης, που ήδη προβλέπονται στο παραπάνω Διάταγμα.  
Αν  μέρος του οικισμού κριθεί ως δασικό, ακόμα  και τα αδόμητα  τμήματα οικισμών, που βρίσκονται σε θεωρούμενες δασικές περιοχές, θα μπορούν δομηθούν με ειδικούς όρους, που προφανώς περιλαμβάνουν και μικρότερους συντελεστές δόμησης.  
Παρά  τις ουσιαστικά πολύ ελπιδοφόρες εξελίξεις, που θα νοικοκυρέψουν ολόκληρο τον Νέο Δήμο, εξελίξεις στις οποίες συμβάλλαμε ουσιαστικά,  πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε  ότι, πρωτεύοντα ρόλο στις παραπάνω διαδικασίες, θα διαδραματίσουν οι νέοι Δήμοι, που με την επιμέλειά τους θα ξεκινήσει κάθε διαδικασία νομιμοποίησης στα πλαίσια του δασικού χάρτη.  
Εμείς, είμαστε ήδη έτοιμοι και, διαθέτοντας πλέον και την ειδική δασοτεχνική βοήθεια, μπορούμε να ανταποκριθούμε αξιόπιστα και γρήγορα στο ύψος της σημαντικής αυτής εξέλιξης.  
Όταν  λέμε ότι, εμείς είμαστε  έτοιμοι για όλες τις εξελίξεις, έχουμε σήμερα κυριολεκτικά στα χέρια μας τα κλειδιά των Οικισμών του νέου Δήμου μας.» 
Στη συνέχεια, ο κ. Ελευθ. Σταματόπουλος απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις  των παρευρισκομένων  σχετικά με τις  προοπτικές λύσης του οικιστικού προβλήματος των περιοχών μας.  Best Blogger Tips

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ"

|


Best Blogger Tips

Πρόγραμμα συγκεντρώσεων του Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»

|


Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Πρόγραμμα συγκεντρώσεων του Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ».
Αναλυτικά παραθέτουμε το πρόγραμμα συγκεντρώσεων του Συνδυ-
ασμού μας.
α. Την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 18:30 στην πλατεία του ΚΑΠΗ
Κερατέας.
β.Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 18:30 στην κεντρική πλατεία Λαυ-
ρίου.
γ.Την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 19:00 στην κεντρική πλατεία
Κερατέας Best Blogger Tips

ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗ ΖΟΥΤΣΟΥ

| |


Best Blogger Tips

Ευχές της Εύης Χριστοφιλοπούλου προς τον Δήμαρχο Αγ. Στεφάνου κ. Παναγιώτη Βορριά

Best Blogger Tips

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ: 'Εκθεση Ελέγχου Επιθεωρητή-Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης για την Κοιν. Κρυονερίου

| | | |





Best Blogger Tips

Φραγκιαδουλάκης Γ. Δημήτριος Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος Καλυβίων με τη «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»

| | | |

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Φραγκιαδουλάκης Γ. Δημήτριος
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος  Καλυβίων
με  τη «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»
email:  dfmsmail@yahoo.gr , τηλ: 6945548488 
Γεννήθηκα το 1968 στην Κρήτη από πατέρα στρατιωτικό και μητέρα που είχε τη μέριμνα της οικογενειακής εστίας.
Παντρεύτηκα με τη Μαρία Σταυρίδη, που είναι καθηγήτρια αγγλικών και αποκτήσαμε δύο αγόρια, το Γιώργο και το Μιχάλη.
Εργάζομαι ως σύμβουλος μηχανογράφησης και  στη διαδρομή αυτή έχω συνεργαστεί  με μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές  εταιρείες.
Επειδή και  λόγω καταγωγής, έχω δέσιμο με τη θάλασσα, επιλέξαμε με τη σύντροφό μου από το 2002 ως μόνιμη κατοικία το Λαγονήσι.
Είμαι μέλος  του Αθλητικού Ομίλου Λαγονησίου και εθελοντικά προσέφερα τις  υπηρεσίες μου στον όμιλο ως έφορος στο τμήμα ποδοσφαίρου από το 2008 έως το 2010. Οι συνδημότες μου με έχουν τιμήσει εκλέγοντάς με στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Γυμνασίου Καλυβίων – Λαγονησίου.
Ως εθελοντής  αιμοδότης, πιστεύω ότι από τη ζωή μας δίνουμε ζωή και  από την προσφορά μας ελπίδα. Best Blogger Tips

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΛΙΩΤΗΣ: Κύριε Ζούτσο γιατί συνεχίζεις να “παραμυθιάζεις” τους κατοίκους της Παλλήνης και της Ανθούσας ότι το 41,2% του Γέρακα έχει αποχέτευση;

| |


Δήμαρχε του μνημονίου  και της εξαπάτησης !
Επιτέλους γιατί συνεχίζεις να  “παραμυθιάζεις”  τους κατοίκους της  Παλλήνης και της  Ανθούσας  ότι  το 41,2% του Γέρακα έχει αποχέτευση;
Μόνο  το διαγραμμισμένο κομμάτι, πάνω από την Αττική Οδό, έχει  αποχέτευση από την εποχή του Παπαδογιωργάκη  και όχι το υπόλοιπο που δείχνεις στους χάρτες σου εξαπατώντας τον κόσμο!
Οι  κάτοικοι του Γέρακα, που πνίγηκαν πρόσφατα στα λύματα, επιβεβαιώνουν  την εξαπάτηση.
Έχουν περάσει 36 μέρες από  τότε που δήλωσα ότι  “θα φύγω από τον Γέρακα αν κατασκεύασες, επί θητείας σου, έστω και ένα μέτρο αποχέτευσης”.
Ακόμα περιμένω να μου το δείξεις! 
Δημήτρης  Βελιώτης/Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης
Best Blogger Tips

Σταμάτης Μαρούλης Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος με τη «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»

| | | |

Σταμάτης Μαρούλης
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος
με τη «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ»
Προσωπικά στοιχεία
Μένω στο Λαγονήσι από το 1995. Γεννήθηκα στις 30 /4 /1957  στην Αθήνα, οι γονείς μου ονομάζονται Δημήτριος και Ευαγγελία, είμαι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Κατά τη στρατιωτική μου θητεία υπηρέτησα στην αεροπορία.

Στόχος σταδιοδρομίας

Απώτερος σκοπός είναι να μεταφέρω τις απόψεις, ιδέες , λύσεις , προβλήματα αλλά και παράπονα των κατοίκων της περιοχής μας στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να επιτύχουμε την σταδιακή και ομαλή βελτίωση της περιοχής.
Εκπαίδευση ή Σπουδές

Τριτοβάθμια εκπαίδευση και απόφοιτος Σιβιτανιδείου σχολής δομικών έργων.
Επαγγελματική εμπειρία

Υπεργολάβος οικοδομών Best Blogger Tips

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΜΑΤΗ ΓΚΙΝΗ ΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ Π.ΦΩΚΑΙΑΣ

| | | |

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού Σταμάτης Γκίνης, συναντήθηκε με τους υπαλλήλους της κοινότητας της Παλαιάς Φώκαιας και συζήτησε μαζί τους θέματα που τους αφορούν άμεσα με το νέο σχέδιο του Καλλικράτη. Θέματα όπως, η κατάληξη των υπαλλήλων με συμβάσεις Αορίστου Χρόνου και των υπαλλήλων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους εποχιακά και ακόμα ερωτήθηκε σχετικά με τη μείωση μισθών και απολύσεις.  Σε κλίμα φιλικό τους ενημέρωσε, τους έλυσε τις απορίες τους και τους διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση εκλογής του θα φροντίσει για τη πρόσληψη των εποχικών υπαλλήλων. Best Blogger Tips

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ(ΤΟΠΙΚΟ)ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ-ΚΕΡΑΤΕΑ-ΛΑΥΡΙΟ-ΚΑΜΑΡΙΖΑ

|

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
ΗΠΡΩΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΔΗΛΩΣΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΜΑΣ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ Μ'ΑΥΤΑ.
ΔΕΝ ΗΡΘΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ.
ΣΑΣ ΞΑΝΑΘΥΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΙΚΙΣΤΩΝ.
ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΕ ΤΙΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΟΡΘΩΣΕ ΤΟ ''ΑΝΑΣΤΗΜΑ'' ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΟΥΣΑΝ
ΚΑΙ''ΜΠΗΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ''ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΣΗΣ
ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΕ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
ΕΙΜΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΗ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ
ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΟΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ
 ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΘΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΝΕΟΥΣ
ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ........
Best Blogger Tips

Γιάννης Τιλκιτζής: Υποψήφιος για το Τοπικό Συμβούλιο της Παλλήνης


Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα για το Τοπικό Συμβούλιο της Παλλήνης, προκειμένου να ασχοληθώ κυρίως με τα προβλήματα της πόλης μας. Μιας πόλης που υπολείπεται σε πολλά μιας σύγχρονης, ανθρώπινης ευρωπαϊκής πόλης.

Με υποψήφιο Δήμαρχο τον Θανάση Ζούτσο πιστεύω ότι μπορούμε να αναπλάσουμε, να αλλάξουμε την πόλη μας. Να γίνει μια πόλη όπου στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρίσκεται ο Άνθρωπος και όχι το Αυτοκίνητο.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ψηφίζουμε για την πόλη μας και όχι γιατί είμαστε γαλάζιοι, πράσινοι, κόκκινοι ή οτιδήποτε άλλο χρώμα.

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΜΑΣ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΑΓΡΥΠΝΟ ΜΑΤΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ ΜΑΣ

ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΚΟΙΤΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΩ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δώστε μου την ευκαιρία και την δύναμη να αγωνιστώ

Ποιος είμαι….
  • Γεννήθηκα το 1956 στην Κομοτηνή
  • Από το 1987 είμαι κάτοικος Κάντζας
  • Η Μαίρη Ντάβου, η Κορίνα (19) και η Ελένη – Φαίδρα (17) είναι οι γυναίκες της ζωής μου
  • Σπούδασα στη Γερμανία
Οικονομολόγος – Δημόσια Οικονομικά & Ενεργειακή Οικονομία  στο Πανεπιστήμιο Κολωνίας (1984)
Οικονομολόγος – Διοίκηση Επιχειρήσεων & Διοίκηση Ανθρωπίνων Πόρων στο Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ (1997)
Οικονομολόγος – Τραπεζικός  Τραπεζικό Management & Marketing στην Ακαδημία της Ένωσης Γερμανικών Τραπεζών στο Ντίσελντορφ & Φρανκφούρτη (1997)
  • Διετέλεσα στέλεχος στην ΕΤΒΑ και τώρα στην Τράπεζα Πειραιώς
  • Διετέλεσα επί σειρά ετών Πρόεδρος και Μέλος Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών εταιρειών της ΕΤΒΑ
  • Επί σειρά ετών πρόεδρος Συλλόγων Γονέων (5ο Δημοτικό, 2ο Γυμνάσιο) και νυν πρόεδρος του 2ου Λυκείου καθώς και μέλος της Ένωσης Γονέων Παλλήνης.
  • Επί σειρά μέλος Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων (Πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Κολωνίας, ΟΕΦΕ, Σ.Υ.ΕΤΒΑκ.α.) Οργανισμών (Δημοτική Επιχείρηση & Αθλητικού Οργανισμού Παλλήνης)
  • Γραμματέας Τ.Ο ΠΑΣΟΚ Γλ. Νερών- Κάντζας (1989-1992)
  • Ιδρυτικό μέλος της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ενάντια στην υποβάθμιση του ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» από το 2007
  • Από το 2004 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και σήμερα Πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου ΦΕΣ «Η ΚΑΝΤΖΑ»
Best Blogger Tips

 
Free Host | lasik surgery new york